septembrie 28, 2023

Deputatul Florian Neaga cere creșterea ritmului vaccinării populației în România

2

Deputatul PSD, doctorul Florian Neaga, urechează responsabilii cu gestionarea crizei provocată de Covid-19 și cere măsuri eficiente care să ducă la o vaccinare mai rapidă a populației. Vizați de criticile doctorului din Zalău sunt atât ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cât și premierul Florin Cîțu.

Ritm lent al vaccinării în România

Deputatul PSD, Florian Neaga, are avantajul că provine din sistemul sanitar și înțelege din interior cum stă treaba cu pandemia și cum ar trebui luptat cu o astfel de amenințare sanitară. În plus, a fost chiar el pacient infectat cu Covid-19 și a fost aproape ”răpus” de virus. Astfel că, în calitate de reprezentant politic al Sălajului, Florian Neaga reproșează ministrului Sănătății ritmul lent al vaccinării populației.

”M-am adresat ministrului și cer imperativ acțiune pertinentă, pentru că guvernul nu reușește să ia măsuri cu adevărat utile pentru combaterea noului val al pandemiei și recurge doar la restricții care afectează viața economică și socială. Cetățenii sunt dispuși la acest efort, dar, firesc, pretind în schimb guvernului eficiență în combaterea răspândirii virusului. Constatăm însă un ritm extrem de lent al vaccinării. S-a reușit vaccinarea cu ambele doze doar a un milion de români, Sub un milion sunt abia la prima doză. Asta în timp ce, spre exemplu, în Marea Britanie au fost vaccinați peste 30 de milioane de cetățeni. I-am adresat ministrului Voiculescu câteva întrebări referitoare la cele mai importante aspecte în combaterea răspândirii bolii. Poate își ia seama la ce trebuie să se concentreze și cum să acționeze acum, când românii trec prin această gravă criză sanitară. (…) De asemenea, luând în considerare ritmul extrem de lent al vaccinării în ţară noastră, comparativ cu alte ţări europene, spre exemplu Marea Britanie a vaccinat 30.444.829 de cetăţeni, (https://coronavirus.data.gov.uk/details/vaccinations) în timp ce în România au fost vaccinate, până la 29 martie 2021, 1.963.683 de persoane, conform vaccinare-covid.gov.ro, (960.683 de români au primit prima doză şi 1.002.465 au fost imunizaţi cu ambele doze de vaccin), care este explicaţia pentru ritmul lent al vaccinării şi ce strategie există pentru a rezolva această problemă? După moţiunea depusă de PSD în care se sublinia că incompetenţa şi lipsa de asumare ucid și că Vlad Voiculescu reprezintă un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor, m-aş fi aşteptat ca ministrul să se mobilizeze. Din păcate, Ministerul Sănătăţii rămâne în continuare sub conducerea dezastruoasă a lui Vlad Voiculescu”, spune deputatul PSD.

De ce nu produce și România vaccin?

Deputatul Florian Neaga ridică și problema producerii vaccinului chiar la noi în țară, în condițiile în care se autorizează în întreaga Europă fabrici de producție. Mai mult, Florian Neaga arată că avem un Institut cu tradiție în producerea de vaccinuri și există și oameni calificați în domeniu. Reproșurile deputatului din Zalău se îndreaptă de data aceasta către premierul Florin Cîțu.

”Suntem, din nefericire, guvernați în acest moment de oameni fără viziune și fără nicio aplecare pentru interesul național. În Uniunea Europeană există deja peste 50 de fabrici de producere a vaccinurilor împotriva Covid 19. La sfârșitul săptămânii trecute, în Olanda și în Germania erau autorizate două noi fabrici. Dar nu există niciun interes, nicio inițiativă a guvernului Cîțu pentru producerea de vaccin și în România. Suntem a șasea țară din cele 27 ale Uniunii Europane ca populație și o țară cu tradiție în producerea de vaccinuri. Avem specialiști, deci există know-how și potențial. Nu avem însă în guvern oameni de stat capabili. Avem guvernanți dornici doar de putere și de faimă. În participarea de azi (n.r. joi) a premierului Cîțu la aniversarea a 100 de ani a Institutului Cantacuzino văd un dispreț fără margini față de populație. Ce face? Își asumă trecutul glorios în cercetarea medicală și producția de vaccinuri al Institului Cantacuzino, dar îl ține neutilizat în această situație de criză sanitară?!”, se întreabă retoric deputatul Florian Neaga.

2 thoughts on “Deputatul Florian Neaga cere creșterea ritmului vaccinării populației în România

  1. Corect, ritmul vaccinărilor este scandalos de redus, după două luni și jumătate de abia un milion vaccinați complet este fix-pix. Pentru a se mai reduce restricțiile trebuie vaccinați cam 10 milioane evident, nu va fi anul acesta. Guvernanții s-au preocupat în primul rând de gășcărimea lor pt care au organizat centre de vaccinare cu circuit închis. Bă, sunt galantoni cu politicienii moldoveni care se vaccinează la noi evident, pe spinarea cetățeanului de rând, peste un milion de români stau pe liste așteptare !

  2. Domnul Neaga cred ca stie mai bine ca liniile de productie de la Institutul Cantacuzino sunt vechi de cand lumea iar productia in masa a unui vaccin necesita investitii considerabile chiar daca ai know-how cat China iar sa spui despre premierul Romaniei(indiferent de la ce partid este) ca se uita cu dispret la populatie da dovada de slabe abilitati de comunicare. Faima si putere doreste si domnul Neaga, doar de aia a intrat in politica…

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut