Deputatul Alin Prunean: Vremea Caselor de Sănătate conduse de politruci a trecut

3
1296

Deputatul Alin Prunean (USR-PLUS Sălaj) arată că prin concursul de la Casele de Sănătate, care a avut loc săptămâna trecută, s-a început depolitizarea sistemului de sănătate.

”USR-PLUS demonstrează că vremea concursurilor trucate pentru posturile importante din administrație a trecut. Din păcate, dovada vine de la concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, unde doar cinci candidați au reușit să ia notă de trecere. Și când spun din păcate, mă gândesc la șansa ratată ca oameni cu adevărat performanți în domeniu să ocupe aceste posturi. Este însă doar o bătălie pierdută, iar războiul mai poate fi câștigat. De aceea, îndemn profesioniștii din sistem să participe la concursurile din județele unde aceste posturi nu au fost ocupate, inclusiv în Sălaj, pentru că este esențial ca în funcții atât de importante să ajungă oameni competenți, care să știe și să vrea să facă treabă cu adevărat. Așa cum se știe, persoanele din conducerea Caselor de Sănătate gestionează doar în acest an circa 45 de miliarde de lei, cel mai mare buget din istorie și ei hotărăsc modul în care se împart banii către spitale și în ce condiții se fac decontările. Casele Județene de Sănătate sunt cele care încheie contractele cu furnizorii de servicii medicale – fie medici de familie, fie spitale, fie ambulatorii, fie orice altceva. De aceea, USR-PLUS crede că este crucial să existe la acest nivel un management performant. Vremea Caselor de Sănătate conduse de politruci, de șefi interimari sau delegați ai căror calitate unică era susținerea partidului a trecut. E timpul ca banii să fie cât mai eficient folosiți, în beneficiul pacienților”, spune deputatul Alin Prunean.

Tentativă eșuată pentru ocuparea șefiei CAS Sălaj

La concursul de săptămâna trecută, pentru ocuparea șefiei CAS Sălaj s-au înscris doi candidați – Radu Căpîlnașiu (PNL) și Elisabeta Ionescu (USR-Plus). Radu Căpîlnașiu nu s-a mai prezentat la concurs, în vreme ce Elisabeta Ionescu nu a luat notă de trecere. Situația de la concurs pare să-i dea dreptate deputatului Alin Prunean, care spune că vremea politrucilor a trecut.

Interesant este că Elisabeta Ionescu face parte din același partid cu deputatul Prunean și n-am putut să nu ne întrebăm dacă se referea și la ea, când vorbea de politruci. Elisabeta Ionescu a fost multă vreme în zona PSD, apoi simpatizantă UDMR, iar acum se regăsește în USR-PLUS Sălaj. Întrebat despre eșecul colegei sale la concursul pentru șefia CAS Sălaj, deputatul Alin Prunean ne-a declarat: ”Nu comentez nume. În concursurile acestea trebuie să primeze competența, nu carnetul de partid”.

3 COMENTARII

  1. Ăsta nu știe ce vorbește!E chestiune de timp până ce PNL-ul sau usr-ul+ o sa-și înfingă omul in post! Dacă de 31 de ani așa funcționează sistemul și a dat “roade” ce vine el cu poveștile astea, crezând că o sa-l credem! Asa că….

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.