Deputatul Alin Prunean, planuri pentru Liceul Tehnologic ”Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei

0
89

Deputatul Alin Prunean își dorește ca Liceul Tehnologic ”Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, școală cu tradiție în domeniu, să devină un centru regional de pregătire  a viitorilor agricultori din Transilvania.

”A sosit vremea să ne întoarcem privirea spre <talpa> ţării, spre agricultorii şi fermierii mai mici sau mai mari care trudesc, zi de zi, în agricultura românească. A sosit vremea să trecem de la expresii precum <potenţialul agricol românesc>, la valorificarea acestui potenţial. O vorbă din popor spune că oricine se pricepe la agricultură, însă eu cred că a sosit vremea să facem agricultură performantă, adaptată secolului XXI, cu oameni specializaţi în acest domeniu. În acest context, probabil că puţină lume ştie că Sălajul are o şcoală de tradiţie, cu specific agricol – Liceul Tehnologic <Ioan Ossian> din Şimleu Silvaniei, cu o bază materială impresionantă, ce include un internat de 600 de locuri, cantină şi o fermă didactică ce se întinde pe 50 de hectare, cu sere, teren arabil, livezi, vii şi un sector zootehnic. De asemenea, nu departe, peste câteva dealuri şi circa 100 de kilometri distanţă, avem o şcoală de prestigiu în domeniu – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Am stat de vorbă, zilele trecute, atât cu Vasile Benedek, – directorul Liceul Tehnologic <Ioan Ossian> Şimleu Silvaniei, cât şi cu Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj Napoca. Ambii şi-au exprimat disponibilitatea de colaborare, astfel încât liceul din Şimleu Silvaniei să beneficieze de experienţa <fratelui> mai mare din Cluj Napoca. Îmi doresc să pun la masă cele două unităţi de învăţământ, alături de responsabili din Ministerul Învăţământului şi Ministerul Agriculturii pentru a vedea, împreună, care sunt cele mai bune soluţii de colaborare şi atragere de fonduri, inclusiv europene, pentru a transforma Liceul Tehnologic <Ioan Ossian>, pe de o parte, într-un centru regional de pregătire a viitorilor agricultori din Transilvania, iar pe de altă parte într-o <pepinieră> pentru viitorii specialişti în agricultură pregătiţi de USAMV”, spune deputatul USR-PLUS, Alin Prunean.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.