Deputatul Alin Prunean părăsește USR

Deputatul sălăjean Alin Prunean, aflat la primul său mandat în Parlamentul României, din partea USR, anunță căpărăsește această formațiune politică. Porivit declarației sale, acest partid “deraiază de la drumul cel bun”. Alin Prunean se va alătura partidului nou înființat de Dacian Cioloș, REPER.

“Aceasta este o postare pe care nu mi-aș fi dorit să o scriu vreodată, dar mă văd nevoit să o fac, din respect pentru toți cei care îmi urmăriți activitatea politică și mi-ați acordat încrederea dumnevoastră.Mă aflu printre cei care cred, cu convingere, că un partid nu este un scop în sine ci un mijloc, un instrument, un <vehicul> prin intermediul căruia ar trebui să facem BINE pentru OAMENI. Câtă vreme vehiculul funcționează în parametri normali, ai toate șansele să ajungi, cu bine, la destinația pe care ți-ai propus-o împreună cu cei pentru care te-ai îmbarcat în această călătorie. Când însă el se defectează, când simți că deraiază de la drumul cel bun, când ai încercat tot ce a ținut de tine să îl menții pe ruta pe care ați pornit, pui frână, te oprești și analizezi. <Vehiculul> în care te afli riscă să intre, fără voia ta, pe drumul bătătorit de peste 32 de ani de partidele clasice. Un drum plin de interese de grup, nepotisme, satisfaceri ale clienteleIi de partid, incompetență, impostură, corupție, deturnări de fonduri și altele din această categorie. Am hotărât să cobor din acest <vehicul>, împreună cu colegii cu care am pornit în această călătorie încă de la început și care se încăpățânează să mențină drumul cel bun, în care cred și eu, la rândul meu. Am decis să mă alătur colegilor de la REPER și să continuăm călătoria conform valorilor și principiilor care ne-au adus împreună în urmă cu ceva vreme. Vom merge înainte, la pas, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte. Pentru că nu mai putem face lucrurile cu jumătăți de măsură și compromisuri nerezonabile. Pentru că există o cale. Există soluții. Există resurse. Se poate o Românie mai bună!”, e mesajul transmis de deputatul sălăjean.

Formațiunea politică REPER îi are ca fondatori pe eurodeputații Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța, toți demisionari din USR.

“REPER este un proiect politic pe care îl construim împreună. Oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Țara are nevoie de resurse, de oameni, de repere”, scrie pe site-ul celui mai nou partid apărut pe scena politică din România. 

1 thought on “Deputatul Alin Prunean părăsește USR

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.