Depășire criminală cu BMW-ul pe banda de urgență a autostrăzii A1. Șoferul este căutat de poliție

Depășire criminală cu BMW-ul pe banda de urgență a autostrăzii A1. Șoferul este căutat de poliție

Un șofer aflat la volanul unui autoturism BMW este căutat de polițiști pentru a fi sancționat, după ce a realizat o depășire pe banda de urgență a Autostrăzii A1, în zona municipiului Sibiu.

Potrivit unor imagini postate pe grupul „Info Trafic Sibiu”, autoturismul condus de acesta avea numere de Alba.

Incidentul s-a petrecut în data de 11 noiembrie 2023. Șoferul de Alba, care se afla la volanul unui autoturism BMW de culoare albă, a depășit pe banda de urgență fără să încetinească, dublând prin dreapta un camion ce era depășit, cu greu, de un TIR.

„Ca urmare a apariției pe rețelele de socializare a acestor imagini, vă informăm că polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrada A1 au declanșat activități specifice în vederea identificării conducătorului auto. Și pentru aplicarea măsurilor legale care se impun” a transmis IPJ Sibiu.

Potrivit Codului Rutier, depășirea pe banda de urgență se sancționează cu reținerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, conducătorul auto va primi o amendă minimă în valoare de 1.305 lei.

Banda de urgență este o bandă vitală pentru siguranța tuturor șoferilor care circulă pe o autostradă. Ideea introducerii acesteia este aproape la fel de veche ca și ideea de autostradă. În condițiile în care pe o secțiune de autostradă se poate circula într-un singur sens, banda de urgență este singura posibilitate pentru vehiculele de intervenție pentru a ajunge la locul unui accident, spre exemplu.

Sursa ziare.com

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *