O mămică din Zalău care a trăit în ultimii 20 de ani la Londra, Delia Antal, caută sfaturi și sugestii, dar și familii aflate în aceeași situație, pentru înființarea unui club dedicat persoanelor diagnosticate cu autism și ADHD.

Propria ei poveste a inspirat-o și a determinat-o să ia atitudine. Este mama lui Aiden, un băiat de 7 ani diagnosticat cu ambele boli. Delia și-a trăit ultimii 20 de ani la Londra, acolo a și născut, l-a crescut și tratat pe copilul ei, iar acum s-a întors acasă din dorința de a-i oferi lui Aiden posibilitatea de a mânca sănătos și de a-și petrece cât mai mult timp cu bunica.

Delia Antal a acumulat o vastă experiență în terapiile necesare de urmat persoanelor diagnosticate cu autism și ADHD și își dorește să ajute, la rândul ei, alte persoane. Dispune de o proprietate în Zalău, pe strada Mihai Eminescu, și a decis să caute suport uman pe grupurile de socializare pentru ca ideea ei să prindă viață cât mai repede și, mai ales, să fie de folos copiilor.

”Buna ziua! Mă numesc Delia Antal și sunt mama unui băiețel minunat de 7 ani cu autism și adhd. Numele lui este Aiden. Am creat acest group deoarece dorim să cunoaștem și să socializam cu familii în aceeași situație. Am locuit în Londra 20 de ani și recent ne-am întors la Zalău deoarece dorim să mâncam din grădina proprie și Aiden să petreacă cât mai mult timp desculț si alături de bunica. Avem o experiență vastă în zona terapiilor, am făcut multe în UK, Dubai, Panama, Italia și România. Schimbul de experiențe și susținerea în unele momente sunt cruciale în viața familiilor cu copii speciali și îmi doresc din tot sufletul să ajut și în același timp să avem comunitatea noastră unde putem fi relaxați în sfârșit. În România am întâmpinat multe situații unde mulți oameni nu înțeleg, nu sunt educați în sensul acesta și aruncă priviri, chiar vorbe urate câteodată. Îi înțeleg, nici eu nu am știut cu ce se mănâncă până nu mi-a dat Dumnezeu. Lucrez cu Aiden la un proiect, un club de membri autism/adhd unde noi și copiii noștri vom putea să ne simțim ca acasă, fără judecăți, priviri, șoșoteli și altele. Un loc al nostru în Zalau, pe Strada Mihai Eminescu într-o casă imensă cu gradina și mai imensă. Suntem în faza de început și orice sugestie, sfat, dorință a voastră și a copiilor voștri este binevenită, vom încerca să facem totul pt copiii noștri. Vom avea până și zona de grătar. Clubul va fi deschis non stop. Asta îmi doream eu la Londra și tot ce îmi doresc pt mine și Aiden voi oferi tuturor membrilor și bineînțeles vom considera și dorințele lor. Vă aștept pe acest grup să începem cunoașterile si, de ce nu, playdates (întâlniri cu copiii). Vă îmbrățișăm. Delia & Aiden”, spune Delia Antal în mesajul său.

Grupul de facebook pe care Delia l-a înființat acum poate fi accesat aici Autism/ADHD Club Zalău: https://www.facebook.com/groups/1819021868580286/. Iar suportul părinților aflați în aceeași situație nu a întârziat să apară. Grupul a adunat deja peste 80 de membri și mesaje de susținere și de apreciere a inițiativei, din care vă redăm o parte.

Camelia: ”Bună dimineața! Camelia, mama lui Matei care are 10 ani, diagnosticat cu ADHD de la 4 ani și este sufletul și viața mea. Faceți o minune în Zalău pentru copiii noștri! Dacă pot ajuta cu ceva la îndeplinirea acestui proiect o fac cu drag”

Oana: ”Buna ziua! Mă numesc Oana și sunt mama de Sarah 11 ani diagnosticată cu Autism și Adhd”

Sanda: ”Numele meu este Sanda, mămica unui băiețel de 10 ani pe nume Andrei, cu autism, și a unei adolescente în devenire, de 13 ani, pe nume Anamaria. Felicitări pentru această inițiativă…💙💙💙”.

Cei care doresc să se alăture proiectului și pot sprijini cu idei, pot contacta inițiatoarea pe grupul de facebook dedicat.