septembrie 28, 2023

Delegație din Germania, în vizită la autoritățile sălăjene

0

O delegație din Germania s-a aflat, vineri, 30 iunie, în Sălaj, din partea Asociației “Förderverein Kinderheim Zsobok” din districtul Ludwigsburg, un ONG care susține, încă din 1997, comunitatea din Almașu și satele aparținătoare.

Printre cei care au făcut parte din delegaţie s-au aflat Gunther Burk şi Manfred Hollenbach, alături de primarul comunei Almaşu, Gál-Máté István.

Gunther Burk este unul cei cei care au fondat, în 1995, Asociaţia Casa de Copii Jebucu, prin intermediul căreia au fost efectuate peste 100 de transporturi umanitare, din Germania, în România. Pentru activitatea caritabilă depusă, Gunther Burk a fost decorat de preşedintele Germaniei cu Medalia Federală a Meritului, în anul 2015.

Manfred Hollenbach, fost primar şi deputat în Republica Federală Germania, este unul din cei graţie căruia a fost posibilă realizarea drumului de legătură între localităţile Jebucu şi Şaula (judeţul Cluj), actualmente drumul judeţean 103N.

În cadrul discuţiilor purtate la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, prefectul Dari Toma a făcut o trecere în revistă a atribuţiilor pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu le are la nivel judeţean.

În acelaşi context, prefectul le-a mulţumit oaspeţilor din Germania pentru sprijinul acordat, în ultimii 30 de ani, judeţului Sălaj şi, în mod expres, comunităţii din localitatea Jebucu.

Delegația germană a avut o întâlnire și cu conducerea Consiliului Județean Sălaj.

“Am avut plăcerea de a-i cunoaște, astăzi, pe câțiva dintre oamenii cu suflet mare care sprijină de foarte mulți ani comunitatea din Almașu, oameni care au devenit, în timp, adevărați prieteni ai Sălajului. S-au arătat interesați să cunoască atât trecutul, cât și prezentul, respectiv viitorul acestui județ, din perspectiva Consiliului Județean Sălaj. De asemenea, și-au exprimat preocuparea în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor economice dintre județul Sălaj și districtul Ludwigsburg. În acest sens, am convenit să continuăm dialogul în cadrul unor viitoare întâlniri pe care să le avem cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației locale din districtul german, prilej cu care vom analiza oportunitățile de colaborare”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut