DecumAna s-a deschis oficial. Turiștii pot mânca preparate tradiționale la primul Punct Gastronomic Local din apropierea Porolissumului

Dacă ești turist în Țara Silvaniei, îți e foame și cauți mâncare românească tradițională, trebuie să știi că s-a deschis oficial primul Punct Gastronomic Local, la Moigrad, la casa familiei Silaghi.

DecumAna, înființată de familia Silaghi, își așteaptă oaspeții cu bunătățile gătite în propria gospodărie, cu legume, fructe și produse din producția proprie și de la alți producători sălăjeni.

La inaugurarea organizată sâmbătă au fost prezenți zeci de oameni și oficialități județene, în frunte cu Dinu Iancu Sălăjanu – președintele Consiliului Județean Sălaj, Daniel Stejeran – managerul Țara Silvaniei, Mircea Groza – specialistul sălăjean în arta culinară, reprezentanți ai MuzeuluiJudețean și ai centrelor de informare turistică.

Toți au fost impresionați de gustul autentic al preparatelor gătite de Ana Maria și familia sa, dar și de diversitatea acestora.

”Cu drag recomandăm Punctul Gatronomic Local DecumAna, din localitatea Moigrad, unde familia Silaghi, în frunte cu Ana Maria, care este și producător local de produse apicole, vă pune la dispoziție mâncare românească tradițională. Ospățul pregătit la inaugurarea primului punct gastronomic sălăjean, DecumAna, este dovada că ceea ce veți gusta este autenticul local, pe care nu veți dori să îl ratați: de la renumitele sarmale cu groștior, pofticioșii cârnați de casă, de fapt trei feluri de cârnați, jumări și pogăcele cu jumări, brânză cu ceapă și ridichi, zacuscă și salată de vinete, la adoratele deserturi, precum prăjitura cu foi din miere, ciurigauă, coșulețe cu silvoiță. Bineînțeles, este o mică parte din minunatele preparate ce vor fi gătite special pentru turiști. De ce ar trebui să le treci pragul casei?! Pentru că vei avea ocazia să guști din bunătățile gătite în propria gospodărie, cu legume, fructe și produse din producția proprie și de la alți producători sălăjeni. În plus, această experiență îți dă posibilitatea de a sprijini producătorii locali. O felicităm pe Ana Maria pentru inițiativă și sperăm, că va fi un exemplu și pentru alți sălăjeni gospodari. Acum, orice vizită la Complexul Arheologic Porolissum, din Moigrad, musai să includă și o incursiune gastronomică, ca la bunica acasă”, au spus reprezentanții Centrului de Informare Turistică din Zalău.

Pentru a putea lua masa la Punctul Gatronomic Local DecumAna, turiștii pot face o programare la numărul de telefon 0762 859 306.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *