decembrie 1, 2022

Declaratiile privind veniturile realizate in 2008 pot fi depuse si online

Declaratiile pentru veniturile realizate in 2008 pot fi depuse de catre contribuabili, incepand de vineri, 8 mai, si in varianta online, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), dupa ce obtin un certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare. “Pentru depunerea online a declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizatori ai serviciului Depunere declaratii on-line, prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala”, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Documentul de confirmare va fi semnat digital de catre solicitant si confirmat, prin semnatura electronica a autoritatii de certificare. Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului “Depunere declaratii on-line”, existent pe portalul ANAF, se transmite persoanei solicitante, prin posta electronica, la adresa mentionata in documentul de confirmare.
Pentru a depune online declaratia, contribuabilii trebuie sa acceseze site-ul ANAF, sa completeze formularul 200 existent pe site la sectiunea Declaratii Electronice, meniul Persoane Fizice, pe care sa-l semneze electronic utilizand certificatul digital calificat. Persoanele fizice care detin certificat digital calificat si au obtinut dreptul de utilizare a serviciului Depunere declaratii on-line in calitate de reprezentanti legali sau imputerniciti, pentru semnarea declaratiilor de impozite, taxe si contributii pot utiliza metoda de depunere online a declaratiilor privind veniturile, semnata in nume propriu, fara a mai fi necesara efectuarea unei noi operatiuni de inregistrare ca utilizator al serviciului. Contribuabilii pot, de asemenea, sa trimita declaratiile pentru veniturile realizate prin posta, cu confirmare de primire, sau sa le depuna la sediul agentiei fiscale de care apartin, pana la 15 mai.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *