Declarația pe proprie răspundere, valabilă și pe telefon dacă e semnată

Declarația pe proprie răspundere, obligatorie pentru a justifica motivele deplasării în afara locuinței, poate fi prezentată și pe telefon, dacă are semnatura olografă. În contextul noilor restricții impuse de autorități Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că a actualizat platforma electronică formular.sts.ro, unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Platforma permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator. După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

Datele personale completate de cetățeni pe platforma electronică formular.sts.ro nu sunt prelucrate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, acestea fiind stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

About Author

3 Replies to “Declarația pe proprie răspundere, valabilă și pe telefon dacă e semnată”

    1. daca iti ti declaratia in fund si o tot verifici sa nu iti intre aer pe langa ea, sigur tu nu o sa te infectezi niciodaca cu nimic !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *