Decizie RPL 2021: Autorecenzarea se prelungește până în 27 mai

1
353

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis joi, 12 mai, prin decizie extraordinară, prelungirea perioadei de autorecenzare.

Data până la care cetățenii se pot autorecenza este 27 mai inclusiv, noul calendar fiind anunțat de Institutul Național de Statistică (INS) în cadrul unei conferințe de presă pe tema recensământului.

Motivul care a stat la baza deciziei de prelungire a perioadei de autorecenzare a fost faptul că, pe parcursul acestei săptămâni, interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, a explicat preşedintele INS, Tudorel Andrei.

Potrivit noului calendar al Recensământului Populației și Locuințelor, platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022. Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat primește o zi liberă.

Aurorecenzarea trebuia să se încheie la data de 15 mai, iar din data de 16 mai ar fi trebuit să înceapă faza a doua a Recensământului 2021 în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă în faţă cu persoanerele care nu s-au autorecenzat online.

Până în prezent, aproximativ 8 milioane de cetățeni au completat chestionarul de autorecenzare.

Sălajul se apropie de 50 la sută din populația țintă autorecenzată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.