Decapitat pe soseaua de centura

Decapitat pe soseaua de centura

Un muncitor de 33 de ani a murit decapitat, in timp ce lucra pe traseul soselei ocolitoare a Zalaului. Barbatul a fost acoperit de un mal de pamant in momentul in care incerca sa monteze tuburi de drenaj.
Un accident de-a dreptul cutremurator a avut loc miercuri seara, in jurul orei 17,00, pe traseul viitoarei sosele ocolitoare a Zalaului, in apropiere de Aghires. Angajatul unei firme din Cluj se afla intr-un canal pentru a monta tuburi de drenaj, iar la un moment dat pamantul s-a surpat si l-a acoperit. Panica a cuprins toti muncitorii aflati in apropiere, care au anuntat de urgenta ambulanta si pompierii, sperand ca vor putea sa isi mai salveze colegul. Dar, din pacate, ajunsi la fata locului, medicii si pompierii nu au putut decat sa constate neputinciosi ca barbatul decedase, fiind decapitat. Ore in sir, pompierii au incercat sa caute prin pamantul adunat in sant capul barbatului, cautarea macabra incheindu-se de abia joi in jurul orei 12,00.
Cu o jumatate de ora inainte vorbise cu fiica lui la telefon
O sotie tanara si o fetita de numai patru ani a lasat in urma ghinionistul barbat care si-a gasit sfarsitul la numai 33 de ani. “Nu ne vine sa credem. Cu o jumatate de ora inainte a vorbit cu fetita lui la telefon. A intrat apoi in sant si dintr-o data malul s-a surpat si nu l-am mai vazut”, spunea cu lacrimi in ochi unul dintre colegii turdeanului.
In scurt timp la fata locului s-au prezentat criminalistii si angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM). Directorul ITM-ului, Teodor Balajel, afirma ca dupa primele cercetari reiese clar ca victima intrase in santul adanc de peste doi metri fara ca perimetrul sa fie asigurat. “Malul nu a fost asigurat si nici taluzarea nu a fost corespunzatoare^, a precizat Balajel. In replica, seful de santier a spus ca nu au avut mijloace tehnice prin care sa asigure conditii de siguranta. O palida justificare, tinand cont de faptul ca in urma cu cateva zile, in apropiere de locul accidentului mai avusese loc o surpare de mal. Din fericire, in acel moment nici un muncitor nu era in sant… Vizibil socati, colegii celui decedat acuzau lipsa de interes a reprezentantilor firmei -“Toti ne-am bagat in sant, dar pe riscul nostru. Am tot cerut panouri metalice pentru sprijinirea malurilor si ni s-a spus ca sunt prea scumpe”, spuneau muncitorii.
Cauza mortii ramane inca incerta
Procurorul care instrumenteaza cazul, Andreea Dragota, a inceput inca din seara incidentului sa analizeze probele si sa ia declaratii de la martori. “In cauza s-a dispus efectuarea unei autopsii prin ordonanta data de procuror, iar medicul legist va stabili clar cauza decesului. Procurorul administreaza toate probele pentru aflarea cauzei care a dus la acest accident de munca si daca au fost respectate normele de protectia muncii”, a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului, Rodica Pece Vaida. Posibilii vinovati (daca vor fi gasiti) pentru producerea acestei drame, vor fi cercetati sub aspectul savarsirii faptei de omor din culpa si infractiuni la Legea privind Protectia Muncii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *