Silvania Simleu Silvaniei – FC Drobeta Turnu Severin
In premiera pentru simleuani este evenimentul de sambata – 15 august, de la ora 11,00, care va avea loc pe terenul Magura din localitate, debutul echipei pe cea de-a doua scena fotbalistica a tarii.
La Simleu se anunta a fi o adevarata sarbatoare, eveniment pentru care s-au pregatit cam de mult timp. A sosit momentul asteptat. Terenul a fost toaletat. Asa numai cum simleuanii stiu sa o faca. Si la nivelul echipei promovate s-au operat schimbari masive, fiind cooptati in lot jucatori cu experienta pe prima si in a doua liga nationala, precum si tineri de perspectiva si dornici de afirmare. Au fost adusi inclusiv jucatori din tara cafelei, de pe meleagurile multiplei campioane mondiale – Brazilia. Se asteapta mult de la intregul lot, si de la conducerea tehnica – si ea intarita cu cadre noi,cu experienta. A fost si o perioada de incertitudini, de greutati in a atrage si alti potentiali investitori si sponsori alaturi de Dumitru Ardelean si firma pe care o conduce, de Primarie – unde primarul Septimiu {urcas si echipa lui administrativa a tinut sa fie alaturi de fenomenul social, sportiv si cultural care este fotbalul. Totul este la un inceput de drum greu, dar plin de sperante si, de ce nu, si de mandrie locala, depasind la acest capitol resedinta de judet. Se pare ca sindromul Urziceni (respectand proportiile – fireste) a prins si, iarasi un de ce nu, sa poata visa la ceva frumos in orasul de sub Magura. Sa le uram simleuanilor anii multi intre echipele de fotbal din Romania.
Asadar, primul test serios pentru FC Silvania Simleu Silvaniei este maine, sambata, pe propriul teren – Magura, de la ora 11,00, intr-o zi de sarbatoare crestineasca. Succes mult Silvania Simleu Silvaniei.
In aceeasi etapa, prima a editiei de campionat 2009-2010, vor mai avea loc partidele: Liberty Salonta – CSM Ramnicu Valcea, Fortuna Covaci, Dacia Mioveni, FC Silvania – FC Drobeta Turnu Severin, FC Arges – FCM Targu Mures, Minerul Lupeni – Ariesul Turda, CS Otopeni – Muresul Deva, Gaz Metan Craiova – Universitatea Cluj, FC Baia Mare – UTA, FC Bihor – Jiul Petrosani.
Desigur, nu este o serie usoara. Din cele 18 competitoare nu mai putin de 11, in timp, au evoluat pe prima scena fotbalistica si cu experienta si-n meciuri internationale. Unele dintre acestea au ca obiectiv declarat promovarea in Liga I. Batalia va fi grea, dar nu imposibila si am vrea sa credem ca Simleul nu va fi doar locul de unde celelalte echipe vin doar ca sa-si rotunjeasca zestrea de puncte.