Remat Zalau – SCMU Craiova 3-0 (25-18, 25-22, 25-20)
Chiar daca voleibalistii zalauani nu s-au ridicat la asteptarile publicului au iesit invingatori din prima confruntare a campionatului
Echipa de volei REMAT a debutat, sambata, in noul sezon competitional, pe teren propriu, unde a primit vizita formatiei nou promovate in Divizia A1 Masculin, SCMU Craiova. Pentru acest campionat gruparea de la poalele Mesesului si-a propus un obiectiv indraznet, acela de a castiga titlul de campioana nationala. Din acest motiv, primul meci a insemnat mult pentru zalauani, care si-au dorit ca din start sa-si marcheze drumul spre titlu cu o victorie. Ceea ce s-a si intamplat.
Meciul dintre Remat Zalau si SCMU Craiova, arbitrat de Tudor Pop (Cluj) si Tinu Olahut (Baia Mare) s-a incheiat cu scorul de 3-0 (25-18, 25-22, 25-20). Echipa craiovenilor, antrenata de Danut Pascu, a demarat in forta in cele trei seturi, dominand pana spre mijlocul fiecaruia, cand zalauanii si-au intrat in mana.
Setul 1.In primul set voleibalistii de la SCMU Craiova s-au impus pana la scorul de 12-11, de la care nu au mai reusit sa egaleze.
Setul 2. In setul al doilea, elevii lui Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu (Ciortea, Gavrilovic, Iosifov, Maries, Feher, Lamb, Borota, Afloarei, Ivkovici – care au intrat pe teren) au executat cateva faze reusite, care au starnit aplauzele sustinatorilor lotului nostru. Craiovenii au dat de furca zalauanilor in cea de-a doua parte a setului doi, dar spre final Remat a recuperat, castigand.
Setul 3. Gruparea din Banie, la care joaca fosti voleibalisti ai Remat-ului, Briscan, Todoran, a tinut scorul strans si in ultimul set, pana ce pe tabela de marcaj se inregistra 21-20, moment de la care oaspetii nu au mai reusit sa puncteze.
CS Phoenix Simleu Silvaniei – CS UMF Cluj Napoca 3-2
Este a doua victorie a simleuanilor in noul campionat, dupa doua etape.
Alte rezultate ale etapei
Dacia Buzau – CVM Tomis Constanta 0-3; Steaua Bucuresti – U Cluj 0-3; Unirea Dej – Torpi Targu Mures amanat; VCM LPS Piatra Neamt – CVM Brasov 3-0; Dinamo Bucuresti – Stiinta Explorari Baia Mare 3-0. In etapa urmatoare, REMAT va juca in deplasare, la Cluj, in 24 octombrie.