De Ziua Educației, 840 de elevi sunt premiați de Primăria Zalău

18 elevi cu rezultate excepționale la olimpiadele interjudețene, alături de directorii unităților de învățământ în care învață acești olimpicii, au fost premiați de primarul Ionel Ciunt, în numele administrației locale, cu ocazia Zilei Educației.

Pe lângă cei 18 olimpici invitați, marți, în Sala ”Avram Iancu” a Primăriei Zalău, vor mai primi premii încă 822 de elevi din Zalău care au obținut rezultate bune la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare. În total, 840 de elevi cu rezultate bune sunt premiați la această ediție a Zilei Educației.

”Susținerea sistemului de învățământ este unul dintre obiectivele administrației locale. Adminstrația locală din Zalău alocă sume importante în fiecare an. Aceste sume alocate pentru Educație nu înseamnă cheltuieli, ci înseamnă investiții pentru viitor. Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a fi împreună astăzi, ca să marcăm un moment important, Ziua Internațională a Educației. Despre educație vorbim de foarte multe ori și tot parcă de prea puține. Mereu constatăm că în Educație mai trebuie făcut ceva și că lucrurile ar trebui să se întâmple mai bine. Prezentul, și mai ales viitorul nostru, depind în mare măsură de ce se întâmplă în Educație. Orice societate, orice comunitate sănătoasă are la temelia ei educația, cultura și spiritulitatea. O lume din care lipsesc aceste elemente este o lume pe dos. Primul chemat în slujba Educației este, fără îndoială, sistemul de învățământ și vreau să vă spun că am constatat cu mare bucurie că dascălii din municipiul Zalău pregătesc copii care fac performanță. Nu e ușor să fii cel mai bun la o disciplină școlară așa cum sunteți voi. Asta înseamnă foarte multă muncă și foarte multe sacrificii. Ca să fii cel mai bun trebuie să muncești și voi stiții foarte bine. Poate fi greu dar, la final, constatați fiecare dintre voi că merită. Dragi elevi, Dumnezeu v-a scos în afara seriei și v-a așezat între cei puțini. V-a dat înțepleciune, înteligență și foarte multe calități. În acest drum spre performanță sunt convins că aveți alături profesorii și familiile voastre. Ceea că vă oferim noi astăzi este doar un semn simbolic de apreciere pentru munca voastră și pentru efortul și sacrificiile pe care le faceți în a obține performanță. Felicitări vouă, felicitări profesorilor și felicitări familiilor voastre! Succes în continuare, să fiți sănătoși și să alegeți, la momentul protrivit, municipiul Zalău pentru a vă stabili și a vă forma o familie”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

La evenimentul organizat de municipalitate, alături de Ionel Ciunt, au participat Secretarul general al Primăriei Zalău, Marina Fazacaș, viceprimarii Nicolae Fazakaș și Teodor Balajel, Administratorul Public Călin Forț, Inspectorul școlar general Vasile Bulgărean, inspectorul școlar general adjunct Corina Forț, directorul Centrului de Excelență, Ioana Tuduce și directori ai unităților de învățământ din Zalău care au avut elevi olimpici la etapele interjudețene ale olimpiadelor școlare.

De remarcat și de notat este faptul că, spre deosebire de premierea olimpicilor din anii anteriori, reprezentanții presei nu au fost invitați la eveniment.

Ziua Educației este marcată, în fiecare an, la data de 5 octombrie.

About Author

One Reply to “De Ziua Educației, 840 de elevi sunt premiați de Primăria Zalău”

  1. Trebuie sa-i educam, in primul rand, pe tineri sa nu copieze pentru ca mai tarziu s-ar putea sa plagieze, sa fure ca “politicienii” nostri, adica sa nu fie hoti ca actuala protipendada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *