De Ziua Copilului, se dau în folosință primele 10 parcuri noi din Zalău

1
1831

Copiii care locuiesc în zona străzilor Viitorului, Victor Deleu și General Dragalina vor avea la dispoziție în curând trei spații de joacă nou-nouțe și dotate cu echipamente de joacă moderne, după ce lucrările de amenajare a celor trei parcuri se apropie de final. În aceste zile se pun la punct ultimele detalii ale amenajării și se va face recepția de către reprezentanții Primăriei Zalău.

Printr-o investiție cu fonduri europene, administrația locală transformă în spații verzi, în prima etapă a proiectului, zece terenuri din Zalău uitate de vreme și pline de bălării, în condițiile în care spațiile de joacă pentru copii și de recreere pentru adolescenți și părinți sau bunici sunt destul de puține la nivelul municipiului. Pe toate cele zece terenuri abandonate s-au realizat accese și alei pietonale, terenurile au fost împrejmuite pentru siguranța copiilor, s-au realizat sisteme de iluminat modern, inclusiv sisteme de supraveghere video, de apă, de canalizare și de irigații și racordarea acestora la utilitățile publice. Mobilierul urban, echipamentele de joacă pentru exterior și echipamentele de fitness și de sport sunt moderne și vor face ca timpul petrecut de cei mici și însoțitorii lor în parcuri să fie de calitate, distractiv și util.

Cele zece parcuri amenjate în prima etapă a proiectului sunt localizate după cum urmează: un parc în Cartierul Meseș – pe strada Corneliu Coposu; un parc pe strada Oborului; un parc la Coada Lacului, unul între străzile B.P.Hașdeu și strada Gheorghe Doja – în cartierul Brădet; un parc pe strada Viitorului; un parc pe Aleea Digului; un parc pe strada Victor Deleu și unul între străzile Victor Deleu și General Dragalina, unul pe strada Simion Bărnuțiu – în Cartierul Dumbrava, iar un parc este amenajat vizavi de Sala Sporturilor, în Zona Dispensarului CFR 1 și 2.

Investiția Primăriei Zalău din fonduri nerambursabile se ridică la 13 milioane de lei, iar lucrările la toate parcurile vor fi gata în luna mai, ceea ce înseamnă că de Ziua Copilului, pe 1 iunie, copiii din Zalău se vor putea bucura de noile spații și echipamente de joacă.

1 COMENTARIU

  1. Trebuia sa faceți poza si la coșurile de gunoi care dau pe afara de câteva saptamani. Inteleg ca inca nu s-au dat in folosință parcurile dar totusi se puteau aduna gunoaiele. (Ma refer la parcul de pe Victor Deleu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.