De rusinea lumii

Din cauza unor indivizi certati cu legea si mai ales a unora mai “colorati”, lumea occidentala s-a inflamat si a devenit alergica la cuvantul “roman”. Motivele sunt arhicunoscute: fapte si infractiuni ce frizeaza imaginatia, din categoria furturilor, violentelor, violurilor, prostitutiei si crimelor. Din cauza unor concetateni de-ai nostri, suntem aratati cu degetul, ocoliti, blamati, huliti, urati, discriminati si chiar omorati. Cei nevinovati.
Cum s-a ajuns la asa ceva? Cu certitudine, debutul infractional al acestor indivizi nu a avut loc in afara granitelor, ci pe meleagurile natale. Multi dintre ei figureaza in evidentele posturilor de politie. Curajul de a face tot ce le trece prin minte, de a crede ca au drepturi nelimitate, s-a …dobandit in urma neluarii masurilor organelor de ordine aici, acasa, ori a aplicarii unei legislatii extrem de permisive. Care, daca era in cauza un roman, sau maghiar, ar fi avut cu totul alta cadere si asprime.
Saptamana trecuta, in Harghita, a avut loc un conflict mediatizat in care actorii principali, negativi, erau romii. Ceea ce s-a intamplat acolo, nu este caz singular, se petrece mereu aproape in toate satele din tara noastra. Nu se multumesc doar sa invadeze terenurile oamenilor, sa-si construiasca adaposturi fara autorizatie, dar si fura sistematic din culturile, ograzile, si camarile oamenilor, terorizeaza copiii sau batranii, jefuiesc sau snopesc oameni in bataie. In final, tot ei se preteaza la a-i acuza pe …majoritari ca ar fi vinovati de cele intamplate. |i mai mult, alearga la cei care-i reprezinta, ori chiar la foruri europene pentru a se plange de rele tratamente aplicate etniei minoritare din partea autoritatilor, a organelor de ordine ori a cetatenilor.
Practic, nu avem nimic cu ei pentru ca au pielea tuciurie. Ci cu actele lor antisociale, cu marsavia de care dau dovada cand alearga sa-si revendice drepturile de minoritari. |i, mai ales, cu faptul ca uita ca, asa cum au drepturi, au si obligatii, iar legile sunt legi si pentru ei. Pentru toata aceasta rusine pe care trebuie s-o induram atat acasa, in satele romanesti, cat si in afara tarii, sunt vinovati mai ales cei care au si au avut puterea in mana. Neluand masuri concrete si aspre, pentru a-i mai potoli, ci, din contra, doar dandu-le bani prin legi de protectie sociala si mizand pe votul lor in alegeri, nu au facut decat sa-i incurajeze si sa se foloseasca de ei. Pentru ca ei, alesii nostri, sa stea in fotolii caldute, iar noi, nici paie-n sura sa nu mai avem.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *