De poimaine, pungi mai scumpe in magazine

Romanii care vor merge, de joi, la cumparaturi, fara sacose luate de acasa vor avea neplacuta surpriza de a plati mai mult cu doua mii de lei vechi pe pungile achizitionate de la supermarket. Masura este stabilita prin noua lege de functionare a Fondului pentru mediu (Ordonanta 25/2008), care prevede introducerea asa-numitei Eco-taxe, in cuantum de 0,2 lei pe bucata, pentru pungile de tip sacosa confectionate din materiale care nu sunt biodegradabile. Sumele se incaseaza de la operatorii economici care introduc pe piata astfel de ambalaje de desfacere, banii urmand sa ajunga la Fondul pentru mediu.
Desi taxa intra in vigoare peste trei zile (de la 1 ianuarie 2009), marile magazine nu au, inca, o idee prea clara in legatura cu modul de aplicare a ei. De la reprezentantii Kaufland Zalau am aflat, astfel, ca pana ieri, cel putin, nu se primise nici o informare oficiala in acest sens, iar de la Carrefour Expres, ca se va incerca introducerea pungilor ecologice, libere de taxa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut