noiembrie 26, 2022

De Pasti, sute de salajeni au ajuns la spital

Si salajenii au chefuit de Pasti, insa unii au exagerat cu mancarea si alcoolul. Trecerea de la perioada de post la cea in care s-au putut infrupta din bunatatile traditionale, i-a trimis pe multi la spital. In perioada 17-20 aprilie, medicii de garda de la Spitalul Judetean au avut de tratat 465 de urgente, insa doar 104 reprezentau cazuri reale de urgente medicale. Numarul celor internati a fost de 127.
Dupa cum era de asteptat, salajenii au facut excese culinare. 52 de persoane au ajuns la spital cu probleme stomacale deoarece au exagerat la masa de Pasti, iar 14 au avut nevoie de ingrijiri medicale pe fondul consumului de alcool. Potrivit Codrutei Puscas, purtatorul de cuvant al spitalului, “din cei 14 salajeni care au baut prea mult, trei au fost spitalizati. Nu am avut cazuri de coma alcoolica, dar au fost cazuri de tulburari comportamentale, delir si alte asemenea. Nici un pacient nu a fost minor, cel mai tanar avand 23 de ani”.
Dintre cei care au iesit la “iarba verde” in aceste zile, cinci au suferit plagi sau edeme alergice rezultate in urma unor intepaturi de insecte. Pentru o fetita de 8 ani din Panic a fost necesara spitalizarea. In doua dintre cazuri a fost vorba de intepatura de capusa.
Nici numarul celor care au suferit fracturi, entorse sau traumatisme nu a fost mic, medicii tratand 111 astfel de cazuri in cele patru zile. Alti 56 de salajeni au fost diagnosticati cu bronsite, amigdalite si viroze respiratorii. 12 au ajuns la spital in urma accidentelor rutiere, iar 9 din cauza agresiunilor. In aceasta perioada au fost adusi pe lume, la spitalul judetean, 18 bebelusi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *