noiembrie 30, 2022

De Pasti, PS Petroniu va sluji in 8 parohii

Potrivit unei informari remise de Episcopia Salajului, in perioada 16-26 aprilie a.c., Prea Sfintitul Petroniu Florea va fi prezent in opt parohii din judet. Astfel, in aceasta saptamana, in Joia Mare, de la ora 19.00, se va afla la Biserica din Mineu (Protopopiatul Zalau) unde va oficia Denia celor 12 Evanghelii; vineri, 17 aprilie, de la aceeasi ora, in Parohia Cernuc (Protopopiatul Jibou) pentru Denia Prohodului Domnului, iar sambata, 18 aprilie, de la ora 23,45, la Catedrala “Inaltarea Domnului” (Sfanta Vinere) din Zalau va savarsi “Slujba Invierii Domnului”. In prima zi de Pasti, arhiereul ortodox al Salajului va oficia Sfanta Liturghie, de la ora 9.45, la Catedrala Episcopala “Inaltarea Domnului”. Luni, 20 aprilie, in cea de-a doua zi a praznicului Invierii Domnului, ierarhul Petroniu va sluji, de la ora 9.45, in lacasul “Intrarea in biserica a Maicii Domnului” din Simleu Silvaniei, iar marti, 21 aprilie, de la ora 9.45, va oficia Sfanta Liturghie a celei de-a treia zi de Pasti in Jibou, la Biserica cu hramul “Sfantul Gheorghe”. De sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, eparhul salajenilor se va afla, de la ora 9.45, in Parohia Romanasi.
Piatra de temelie la doua biserici
Biroul de presa al Episcopiei Salajului a mai facut cunoscut ca dupa Pasti, in prezenta PS Petroniu Florea, episcop de Salaj, se va pune piatra de temelie la doua noi biserici. Este vorba de Biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” de la Sfanta Manastire Stramba, eveniment ce va avea loc vineri, 24 aprilie (de praznicul “Izvorul Tamaduirii”), de la ora 9.45, precum si de Biserica “Sfantul Nicolae”, de pe str. Crasnei (in zona fostei mori), in duminica Tomii, 26 aprilie a.c., de la ora 9.30.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *