septembrie 24, 2023

De luni se depun cererile unice de plată la APIA

0

Fermierii vor putea depune la APIA cererile unice de plată din 1 martie până în 15 mai. Aceștia pot completa și înregistra cererile unice de plată online, fără să fie nevoiți să se deplaseze la vreun centru APIA local.

„Deoarece siguranța în contextul pandemiei Covid-19 este extrem de importantă pentru instituția noastră, fermierii vor putea să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele APIA, în perioada 1 martie-15 mai 2021”, precizează APIA.

Se completează o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Fermierii trebuie să-și actualizeze parcelele agricole, zonele de interes ecologic și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA online din versiunea internet. De asemenea, ei trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul situația înscrierilor din registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită adeverința doveditoare către APIA. Documentele care fac dovada că terenul agricol este la dispoziția fermierului trebuie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și să fie valabile la data depunerii cererii.

Dacă fermierii dețin animale în exploatație, aceștia au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor, că există medic veterinar concesionar, asociație și propriile evidențe dacă sunt utilizatori SNIIA – apoi să se adreseze centrelor APIA în vederea completării declarației de sector zootehnic în aplicația dedicată acestuia, înainte de accesarea IPA online.

Agricultorii vor fi contactati de funcționarii APIA în vederea finalizării electronice a cererii și pentru programarea legată de semnarea cererii și declarațiilor atașate acesteia.

Orice fermier care solicită plăți în cadrul schemelor de plată, măsurilor de sprijin sau ajutoarelor naționale tranzitorii pentru Campania 2021 are obligația să respecte normele de eco-condiționalitate, care cuprind Bunele Condiții Agricole și de Mediu (GAEC) și Cerințele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe tot parcursul anului, pe toate terenurile agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărime și localizare (inclusiv pe cele neeligibile și pe cele care nu mai sunt folosite pentru producție).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut