ianuarie 27, 2023

De luni, începe școala cu prezență fizică

De luni, elevii șe întoc la școală, cu prezență fizică. Cursurile vor fi reluate în școlile și grădinițele unde rata de vaccinare anti-Covid a angajaților – dascăli și personal nedidactic – este de cel puțin 60%. În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Regula se aplică atât unităților de învățământ de stat cât și private, exceptând făcând doar școlile speciale. Începând de vineri, 1 noiembrie, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ este afișată pe site-ul propriu. Rata de vaccinare se afișează în fiecare zi de vineri și, pe baza acesteia, se poate decide trecerea la prezență fizică, dacă rata ajunge să depășească pragul de 60 la sută.

Potrivit ministrului Educației, școlile au posibilitatea să facă cerere la inspectorat pentru a învăța online dacă se dorește acest lucru.

O clasă se va închide și va trece la cursuri online timp de 14 zile la apariția unui caz de Covid, iar o școală se închide integral 14 zile dacă jumătate din clase au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare cu coronavirus.

Rata vaccinării în școlile sălăjene

La Colegiul Național ”Silvania” din Zalău, din totalul de 87 de angajati, 83 sunt vaccinați cu cel putin o doză de vaccin anti-Covid 19, înregistrând un procent de 95,4%.

La Colegiul ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, din cei 52 de angajați, 40 dintre ei sunt vaccinați cu cel puțin o doză, reprezentând un procent de 76,92 la sută.

Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” Zalău are o rată de vaccinare a personalului de 89,85 la sută. Din totalul personalului unității, din cei 69 de angajați, 62 au schema completă de vaccinare.

Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, conform datelor publicate la 1 noimebrie, are o rată de vaccinare de 80 la sută. Din totaul personalului de 85 de angajați, 68 sunt persoane vaccinate.

O rată mai scăzută de vaccinare se înregistrează la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău, unde, din cei 55 de angajați, doar 34 sunt vaccinați, înregistrându-se o rată de vaccinare de 61,81 la sută.

La Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Zalău, gradul de vaccinare este de 76 la sută. Din cei 94 de angajați, 71 sunt persoane vaccinate.

La Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” din Zalău, din cei 53 de angajați, 38 sunt persoane vaccinate, înregistrându-se o rată de vaccinare de 71.70 la sută.

3 thoughts on “De luni, începe școala cu prezență fizică

  1. Tâmpeniile liberale nu au limită adică, profesorul nu se vaccinează da, statul îl plătește că stă acasă. Incredibil, incredibil !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut