Lucrarile pentru amenajarea unui nou sediu pentru Primaria Cehu Silvaniei au inceput in vara lui 2007 si ar fi trebuit ca functionarii sa lucreze de mult in casa noua. “Ar fi trebuit” pentru ca, in buna traditie romaneasca, lucrurile s-au tergiversat si nici pana astazi cladirea reabilitata si modernizata nu este ocupata de angajatii primariei.
Pentru a-si amenaja noul sediu, in cladirea in care a functionat maternitatea din oras (langa Casa de Cultura Oraseneasca), administratia locala a primit, in 2007, de la Guvern 1,1 milioane de lei (11 miliarde in lei vechi). Pentru a-si putea muta propriile birouri in fosta cladire a maternitatii, aceasta a fost reabilitata si recompartimentata, iar fostele saloane au fost transformate in incaperi mai mici. De asemenea au fost necesare lucrari de amploare la instalatiile sanitare si electrice care erau demult depasite moral si fizic.
Fostul primar, Vasile Cuceu, era destul de optimist la acea vreme si spera sa se poata muta in noul sediu inainte de sfarsitul anului 2007. Sperantele lui nu s-au concretizat iar Cuceu nu a mai apucat sa taie panglica inaugurala in calitate de prim-edil al Cehului.
De inaugurare s-a ocupat insa actualul primar, Varga Andrei, evenimentul desfasurandu-se cu ocazia „Zilelor Orasului”, din vara acestui an. Si chiar daca lucrarile au fost finalizate functionarii primariei lucreaza, inca, tot in vechiul sediu. „Nu am dorit sa ne mutam pana cand nu achizitionam si mobilier nou”, ne-a declarat Varga Andrei. Dar cum bugetul local nu permitea o asemenea cheltuiala alesii cehanilor au ramas tot in cladirea de pe strada Trandafirilor.
Solutia a venit insa de la Guvernul Romaniei, care, pe ultima suta de metri, s-a hotarat sa mai „cadoriseasca” primaria din Cehu cu inca 800 de milioane de lei vechi, bani care vor fi cheltuiti exclusiv pentru cumpararea de mobilier. „In perioada urmatoare vom organiza licitatia pentru achizitionarea de mobilier si speram ca pana in primavara sa ne putem muta in noul sediu. Locul in care functionam acum va deveni, cel mai probabil sectie de politie, deoarece cladirea este in proprietatea Inspectoratului de Politie Judetean Salaj”, a mai spus Varga.