De la primarii adunate…

Reprezentantii administratiei locale de la Fildu de Jos au facut demersuri pentru realizarea unui pod peste Valea Almasului in satul Fildu de Sus. Investitia ar putea beneficia de fonduri Phare si ar deservi cei 300 de tuciurii care locuiesc izolati, in zona numita “cartierul romilor”. Totodata, dupa cum a mentionat primarul comunei, dl. Ioan Mangau, va fi refacut si drumul de acces si se va realiza un sistem de alimentare cu apa potabila.
In urma demersurilor primariei din Sanmihaiu Almasului, biserica de lemn, datata din secolul al XVIII-lea, ar putea fi restaurata. Potrivit primarului Cornel Lung, proiectul urmeaza sa fie depus la Ministerul Culturii si Cultelor. Totodata, se doreste reamenajarea caii de acces spre lacas cu ajutorul Consiliului Judetean. Deocamdata, acest monument istoric este foarte rar vizitat tocmai datorita starii drumului.
La Cristolt este asteptata, cam de mult, hotararea de Guvern referitoare la data organizarii alegerilor locale. Din vara, administratia locala a ramas fara consiliu local, altfel spus, legata la maini. Acum se asteapta la cheltuieli (din bugetul local), care numai ele nu lipseau in aceasta perioada de criza. Primarul Ioan Cheseli este de parere ca “nu este corect sa plateasca comunitatea pentru actiunile provocate de unii. Mai mult, nu e cinstit ca cei care au stat la baza acestei turbulente sa candideze acum”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *