De la Ciocmani până la Rus, DJ 109E intră-n reabilitare

2
855

Săptămâna viitoare încep lucrările pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 109E, între DN 1H (podul de la Ciocmani peste Râul Someș) și localitatea Rus. Miercuri, 11 mai, la sediul Consiliului Județean Sălaj, a fost semnat contractul pentru modernizarea tronsonului de 34,56 km din drumul județean care traversează localitățile Cliț, Lozna, Valea Leșului, Cormeniș, Negreni, Buzaș, Rus, transmit reprezentanții administrației județene.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 113 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Conform proiectului, vor fi realizate peste 6 km de trotuare, lucrări de consolidare a drumului pe o lungime totală de circa 3 km, reabilitarea și modernizarea celor două poduri de pe traseu, accesuri la proprietăți, sistem de scurgere a apelor pluviale (podețe, rigole/șanțuri betonate/din pământ), precum și executarea, pe toată lungimea drumului, a elementelor destinate siguranței circulației (semnalizare și marcaje rutiere).

 “Prin reabilitarea acestui tronson venim în sprijinul locuitorilor de pe Valea Someșului, care, de foarte mulți ani, sunt nevoiți să circule pe un drum ce nu a fost vreodată asfaltat. Facem, de asemenea, încă un pas important spre rezolvarea problemei drumurilor județene de pamânt. În plus, facilităm accesul cetățenilor județului la locurile pitorești de pe Valea Someșului, pentru a cunoaște întreg potențialul turistic al acestei zone minunate.

Am convingerea că, în cel mai scurt timp, vom semna noi contracte finanțate de Guvernul României prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny»,astfel încât rețeaua de drumuri județene să fie una modernă, care să asigure conectivitate cu infrastructura mare, siguranță deplină și confort sporit tuturor participanților la trafic”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lucrările vor fi executate de către SC Frasinul SRL și au o durată de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere, în cursul săptămânii viitoare.

Contractul de finanțare a acestui proiect de reabilitare și modernizare a DJ 109E a fost semnat încă din noiembrie 2018, banii provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), bugetul de stat (13%) și contribuția beneficiarului -Consiliul Județean Sălaj- (2%). Procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție lucrări a fost lansată la data de 2 iunie 2021, însă a fost anulată deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu a fost depusă nicio ofertă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.