ianuarie 31, 2023

De ce să iei în calcul cotele la pariuri înainte de a lua o decizie

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/267308/image-rawpixelcom

Ești pasionat de pariuri sportive și îți place să urmărești meciurile, să simți adrenalina jocului și bucuria câștigurilor. Ca să fii un fan adevărat al betting-ului online, trebuie să știi detaliile despre competiții și cote, ca să-ți savurezi pe deplin victoriile și să trăiești satisfacțiile unui specialist în pariuri live.

Este dificil să ajungi la acest nivel? Depinde doar de tine, mai precis de seriozitatea cu care iei în calcul cotele la pariuri sportive înainte să iei o decizie în legătură cu meciurile pe care mizezi și sumele pe care le pui în joc. Îți prezentăm în continuare argumentele pentru un stil de pariere responsabil și documentat:

Cotele la pariuri te ajută să calibrezi bugetul de joc 

Cea mai bună strategie este să urmărești cotele afișate la diferite case de pariuri și să ai în orice moment o situație la zi cu meciurile care te interesează și ce buget îți este necesar ca să plasezi pariuri antepost sau pariuri live pe competițiile respective. În acest context cotele funcționează ca niște indicatori de performanță, iar tu îți gestionezi banii ca un adevărat manager, iar această abordare cu siguranță îți va aduce câștiguri frumoase.

Cotele la pariuri te ajută să calculezi probabilitatea de câștig

Ești adeptul unui stil de joc responsabil, de aceea vrei să știi care este probabilitatea să câștigi la pariuri sportive de fiecare dată când te decizi să mizezi pe întrecerile din sporturile preferate.

Deși probabilitatea de câștig nu este afișată, o poți calcula ușor în funcție de cota stabilită pentru meciul respectiv, după formula simplă probabilitatea (%) = 1 / cotă. De exemplu, o cotă de 1,30  înseamnă că probabilitatea estimată pentru victoria echipei respective este de 1/1,50=0,76, adică 76%. Este evident că vei avea cote mari pentru pariuri cu probabilitate mică, de aceea victoriile neașteptate ale unor jucători mai slab cotați sau ale unor echipe fără palmares impresionant îți pot aduce câștiguri semnificative.

Cotele la pariuri determină valoarea câștigurilor tale

Ca să știi cât vei câștiga atunci când plasezi pariuri pe fotbal sau alte sporturi ai nevoie să cunoști valoarea cotelor la momentul în care pariezi. În funcție de suma pe care te decizi să o joci, și care poartă numele de miză, valoarea sumei pe care poți s-o încasezi în cazul unui pariu câștigător este calculată după formula:  câștigul este egal cu (cotă * miză) – miză.

Este foarte simplu de calculat valoarea câștigului la un pariu individual. De exemplu, pentru o cotă de 1,30, la o miză de 200 de lei, câștigul va fi de (1,30 * 200 lei) – 200 lei, adică 60 de lei. Lucrurile se complică atunci când este vorba despre pariuri combo și combinații de pariuri grupate pe biletul zilei, oferit de casele de pariuri.

Cele mai tentante mixuri de competiții sportive au și cele mai mari șanse de câștig, așa că este necesar să iei în calcul cotele individuale și să le înmulțești, ca să obții coeficientul pentru pariuri multiple (combo) și să știi care va fi valoarea câștigului tău.

Pentru un bilet combo cu 3 pronosticuri, care au cotele 1,60, 1,50 și 1,90, coeficientul final va fi 4,56. Dacă mizezi 100 de lei pe biletul respectiv și câștigi, adică toate pronosticurile sunt bune, suma pe care o încasezi este 4,56*100 din care scazi investiția inițială de 100 de lei și rămâi cu 356 de lei profit.

Așa cum ți-ai dat seama, la pariuri sportive îți trebuie și un pic de matematică, pe lângă plăcerea de a privi competițiile și cunoștințele despre jucători, echipe și sporturi în general. Urmărește constant cotele la pariuri înainte de a juca sume importante, ca să te bucuri de sport betting responsabil și de câștiguri frumoase.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut