De Căciun, aproape 1400 de sălăjeni au ajuns la spital. Peste 200, cu fracturi

În doar o săptămână, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău au fost consultaţi şi trataţi 1364 de pacienţi, dintre care 304 pacienți au fost internaţi pentru tratament şi investigaţii medicale suplimentare pe secțiile de specialitate.

Potrivit reprezentanților SJU Zalău, 244 dintre sălăjenii care au ajuns la spital au fost diagnosticați cu plăgi, fracturi, traumatisme, entorse și contuzii, iar alți 151 de pacienți, cu afecțiuni ale aparatului digestiv – gastrite, enterocolite, gastro-enterocolite, colici abdominale.

Fiind și sezonul răcelilor de tot felul, 91 de pacienți au avut nevoie de consultații și tratament pentru infecții respiratorii.

Alți 94 de sălăjeni au avut probleme cu tensiunea arterială, fiind diagnosticați cu hipertensiune, iar 43 de graviduțe au ajuns la spital pentru a naște în urma travaliului declanșat.

Deși au avut loc accidente rutiere pe raza județului în această perioadă, nu s-a înregistrat niciun caz la UPU Zalău de pacienți cu politraumatism rutier.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *