decembrie 7, 2022

De Boboteaza, Primaria Zalau a semnat doua contracte: pentru reabilitarea spatiilor verzi si a Gradinitei cu program perlungit nr.5

De Boboteaza, 6 ianuarie 2020, la Primaria Zalau s-au semnat doua contracte de finantare din fonduri europene nerambursabile, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

rn

Conform Biroului de Presa al Primariei, unul dintre contracte este pentru proiectul "Amenajare de spatii verzi pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalau – etapa I", iar celalalt pentru realizarea obiectivului de investitii "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea unitatii de invatamânt prescolar "Gradinita cu Program Prelungit nr. 5" din municipiul Zalau".

rn

In cadrul primului proiect, enumerat, urmeaza sa fie amenajate spatiile verzi pe 10 terenuri abandonate sau degradate: Cartier Meses – str. Corneliu Coposu; – Str. Oborului; Cartier Bradet – Coada Lacului; Str. Viitorului; Aleea Digului; Cartier Dumbrava – str. V. Deleu; Cartier Dumbrava – str. S. Barnuţiu; Cartier Dumbrava – str. V. Deleu si str. General Dragalina; Cartier Brǎdet – str. Gh. Doja si str. B. P. Hasdeu; Dispensar CFR 1 si 2.

rn

Valoarea totala a contractului de finantare este de 15.602.917,79 lei cu TVA.

rn

Cel de-al doilea contract de finantare semnat este pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea unitatii de invatamânt prescolar "Gradinita cu Program Prelungit nr. 5" din municipiul Zalau", care are ca scop restabilirea siguranţei in exploatarea cladirii, cresterea performantei energetice a cladirii, extinderea acesteia cu un corp de cladire, precum si dotarea unitatii de invatamânt cu echipamente specifice.
Beneficiarii acestui proiect vor fi cei 114 copii inscrisi, cu vârste intre 3 si 6 ani, precum si cadrele didactice.

rn

Valoare totala a contractului de finantare este de 4.521.218,80 lei cu TVA.

rn

In prezent, Municipiul Zalau, in actualul exercitiu financiar 2014-2020, are semnate un numar de 27 de contracte de finantare din fonduri europene nerambursabile. Situatia contractelor de finantare se prezinta, conform biroului de presa al Primariei Zalau, astfel: pentru 6 dintre acestea este finalizata executia lucrarilor sau serviciilor; 14 – au contracte de executie a lucrarilor in derulare; pentru 7 contracte de finantare sunt in derulare achizitiile de lucrari, urmind, ca dupa finalizarea procedurilor, sa fie demarata executia acestora.

rn

"Am semnat, astazi, inca doua contracte de finantare din fonduri europene, valoarea lor fiind de 20.124.136,59 lei.
Transformarea terenurilor abandonate sau degradate in spatii verzi, inseamna un ambient placut in orasul nostru, iar modernizarea si echiparea unitatii de invatamânt prescolar "Gradinita cu Program Prelungit nr. 5", inseamna cresterea gradului de confort pentru 114 copii, cu vârsta intre 3 si 6 ani, acest aspect influentând pozitiv actul educational." a transmis, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *