De azi, liber pe Transfăgărășan

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că circulația rutieră s-a redeschis pe Transfăgărăşan (DN 7C) din această dimineață, de la ora 8.00.

”Miercuri, 15 iunie, începând cu ora 8.00, circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C) se redeschide între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) pentru toate categoriile de autovehicule. Șoseaua leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km, prin judeţele Sibiu și Argeș. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 de metri la Bâlea Lac”, spun reprezentanții CNAIR.

Dacă în ultimii ani am fost obișnuiți ca circulația rutieră să fie reluată pe Transfăgărășan abia din 1 iulie, în acest an lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului s-au finalizat cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit.

Decizia de deschidere a traficului a fost luată după ce marți, 14 iunie, o comisie de revizie specială a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru –județul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – județul Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2022.

DN 7C, jud Argeș

Sălăjenii aleg să circule pe cea mai spectaculoasă șosea din România în drumul lor spre sau dinspre mare, încărcându-se astfel cu adrenalină și bucurându-se de frumusețea peisajelor montane.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *