De azi circulăm pe autostradă de la Nușfalău la Suplacu de Barcău și invers

De azi circulăm pe autostradă de la Nușfalău la Suplacu de Barcău și invers

 

Astăzi, la ora 13.00, “atingem și depășim borna de 1.000 km de drum de mare viteză în România”, anunță directorul general al CNAIR.

După deschiderea circulației pe Secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km) a Autostrăzii Transilvania, lungimea drumurilor de mare viteză (autostradă și drum expres) va ajunge la 1.004 km.

Antreprenorul turc, Nurol Insaat Ve Ticaret SA, a construit și proiectat acest sector de autostradă în 2 ani.

Contractul finanțat prin Programul Transport (PT) a avut o valoare de 384,14 milioane de lei (fără TVA), a a dăugat Cristian Pistol, care a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu noul tronson de autostradă.

Din păcate, tronsoanele învecinate acestei bucăți din A3 sunt departe de a fi finalizate. Segmentul Suplacu de Barcău -Chiribiș este abia în faza de atribuire a contractului. Cinci constructori au depus oferte pentru proiectarea și execuția acestui tronson, parte din A3. De altfel, aceasta este cea de-a cincea încercare de a finaliza acest ciot de autostradă, început acum aproape 20 de ani de americanii de la Bechtel. Cât despre subsecțiunea Poarta Sălajului -Zalău -Nușfalău, care include și Tunelul Meseș,  în luna august s-a împlinit termenul limită pentru depunerea ofertelor. Șapte companii s-au arătat interesate să realizeze lucrarea, printre acestea regăsindu-se și UMB Spedition și turcii de la Nurol. Finanțarea pentru acest contract, cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR, va fi asigurată prin POT. Contractul prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje, în lungime totală de aproximativ 13 km, și a Tunelului Meseș, în lungime de 2,89 km.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *