Dascălii sălăjeni au dat din nou cu bâta-n baltă la Titularizare

0
1560

Mai puțin de jumătate dintre dascălii sălăjeni care au susținut examenul de Titularizare au reușit să obțină notă de trecere. Rata de promovare este de 40,3 la sută, potrivit rezultatelor afișate marți dimineața, în scădere considerabilă comparativ cu 2020, când procentul celor care au promovat examenul a fost de 61,53 %.

Nota 10 au obținut doi candidați, la disciplinele Consiliere psihopedagogică și Limba si literatura maghiară maternă, iar 171 candidați (44,4 %) au obținut note între 7 și 9,99.

Procentul notelor între 5 și 6,99 este de 36,36%.

La Titularizare s-au prezentat 432 candidați, reprezentând 83,55% din totalul celor 517 candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate până la urmă 385 de lucrări, întrucât 46 de candidați s-au retras din concurs după vederea subiectelor, invocând motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 1 candidat a fost eliminat, pe motiv că i-a sunat telefonul în timpul examenului.

Contestațiile pot fi depuse până miercuri, 28 iulie, la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în data de 3 august la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5. Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se va face în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.