octombrie 7, 2022

Dascălii află mâine notele de la Titularizare

Marți, 19 iulie, vor fi afișate primele rezultate de la proba scrisă a examenului de Titularizare, susținut de cadrele didactice dornice să ocupe un post pe perioadă nedeterminată în învățământ.

În Sălaj, la proba scrisă din cadrul concursului, desfășurată în 13 iulie, s-au înscris 507 candidaţi. Dintre aceștia, 496 și-au validat fișa de înscriere, având dreptul de a participa la concurs. Au absentat 62 candidați, iar 31 dintre candidații prezenți s-au retras din sala de examen după ce au văzut subiectele, invocând “motive personale”. În total, din cei 507 candidați înscriși, au susținut proba scrisă doar 403 candidați.

Pentru a deveni titulari pe post, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă.

Pentru angajarea pe perioadă determinată, adică suplinitori, candidații trebuie să obțină minimum nota 5, atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Dacă ținem seama de rezultatele din anii trecuți, numeroși dascăli aveau rezultate bune și foarte bune la inspecții, dar primeau note de-a dreptul rușinoase la proba scrisă.

Mâine, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro vor fi afișate primele rezultate.

În 2021, la Titularizare, mai puțin de jumătate dintre dascălii participanți au reușit să obțină notă de trecere. Rata de promovare a fost de 40,3 la sută, iar nota 10 au obținut doar doi candidați, la disciplinele Consiliere psihopedagogică și Limba si literatura maghiară maternă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.