februarie 9, 2023

DASC Zalău preia cereri pentru tichete sociale electronice

Începând de joi, 2 iunie, Direcția de Asistență Socială Comunitară (DASC) Zalău preia cereri pentru tichete sociale pe suport electronic pentru achiziţionarea de produse alimentare şi/sau pentru asigurarea de mese calde, în cadrul programului ”Sprijin pentru România”, conform OUG 63/2022, anunță Primăria municipiului Zalău.

Valoarea unui tichet este de 250 lei si se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie 2022. Categoriile de persoane care pot beneficia de tichete sociale sunt familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Reprezentanții DASC Zalău vă pot furniza mai multe detalii la sediul instituției din Piața Iuliu Maniu, nr. 4-6, sau telefonic, la numerele 0260- 661769, 0725532433.

E important de știut faptul că banii pot fi utilizați în termen de maxim 12 luni de la data fiecărei alimentări; nu se pot retrage bani de pe aceste tichete și nu pot fi schimbate în bani; tichetele sociale pe suport electronic pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea de produse alimentare și de mese calde; nNu se primește rest în bani la folosirea tichetelor sociale; beneficiarul poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde numai în rețeaua unităților afiliate, pe baza actului de identitate; sumele nu se impozitează și nu reprezintă bază de calcul pentru stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale de stat, asigurări sociale de sănătate sau contribuția asiguratorie pentru muncă și nici nu sunt supuse executării silite.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut