Dari Toma de la UDMR va fi noul prefect de Sălaj

Dari Toma, va fi noul prefect de Sălaj. Consiliul Permanent al UDMR Sălaj, reunit marți în ședință, l-a desemnat, cu unanimitate de voturi, pentru funcția de prefect al județului, în prezent inspector general adjunct la Inpectoratul Școlar al Județului Sălaj.

“Domnul Dari Toma se bucură de experiență vastă în administrația publică, fiind consilier județean la al cincilea mandat, în prezent președinte al Comisiei de învătământ, sănătate, protecția socială, cultură, sport și tineret; fost director si director adjunct al Liceului Tehnologic Nr. 1 Sărmășag. Este membru al mai multor asociații profesionale și culturale prin care și-a adus contribuția la organizarea activității comunităților locale din mai multe perspective. Având în vedere bogata biografie profesională a susnumitului, avem convingerea, că în calitate de reprezentant al guvernului în județ, își va putea achita cu responsabilitate și pragmatism toate responsabilitățile prevăzute în constituție și legile care reglementează acest domeniu, în beneficiul tuturor locuitorilor județului Sălaj”, se arată într-un comunicat al UDMR.

Vă reamintim că, în urma negocierilor din coaliția de guvernnare (PNL, USR PLUS, UDMR), postul de prefect în Sălaj a revenit UDMR.

22 thoughts on “Dari Toma de la UDMR va fi noul prefect de Sălaj

 1. si asa iese cel putin adevarul la iveala : TOT UNGURII NE CONDUC !!!
  ar fi bine, daca s-ar gandi si la romani, nu doar la ei, la unguri !! poate asa ne-ar scoate din rahatul in care politicienii romani cu sprijinul nemijlocil al UDMRului ne-au tinut in ultimi 30 de ani !!
  slabe sperante, dar doar atat mai avem

 2. “Imi doresc o Romanie normala” spunea plavanul de Sibiu.Acest individ probabil a fost recompensat pt faptul că in ultimii ani niciun absolvent de la liceul unde este director, nu a promovat examenul de bacalaureat.

 3. Rau am ajuns.. sper ca petitia inaintata de primarul Emil Boc sa aiba un efect pozitiv si sa ne scapam de “verzii” astia de la conducerea prefecturilor.

  1. Bine mai Luigi.Ce calitati are d_l asta in afara faptului ca_i udemerist.Vorba unuia de mai sus,ca si cadru didactic n_o fi prea excelat.Eu cunosc in Zalau unguri mai capabili.E adevarat ca n_au asa “experienta vasta” in politica.

   1. Adi, idea era ca dobitocul sovinel de mai sus, era interesat doar de etnia lui. In rest poate ai dreptate, putea fi unul mai bun. Valabil si in cazul unui roman sau tigan. Pe mine ma irita idiotii, stii asta.

 4. Dacă n-ai pâine e bun și cozonacu’.Nu va mai uitați în spate ca pierdeți direcția. Iar apropo de rezultate nu uitați ca astea vin la pachet cu multe alte lucruri , dintre care materia primă e cea mai importantă. Ne place sau nu , ungurii sunt exemple de urmat în politica post decembristă. În majoritate , ei promovează competența chiar dacă se cunosc și excepții. Sa-i dorim spor.Cei care-l cunosc îl știu ca om harnic și dedicat.

 5. Propunerea udmr este judicioasă, cui nu -i convine, să voteze psd, ați văzut ce le poate pielea liberalilor. Puțini am mers și am votat psd, este inadmisibil ca până și câțiva pensionari, evident sonați, să voteze cu liberalii !

 6. Aduceti-i pe Pop Militianul Analfabet si pe Dana Cota, adevarati patrioti ai neamului, nu fura putin, sunt f. “altruisti” si “dedicati” cauzei proprii.

 7. „Pas cu pas” România va pierde Transilvania peste câțiva ani în favoarea vecinei de la apus. Numirea prefecților în județe în care nici UDMR -ul nu credea s-a realizat prin concursul trădătorilor de neam. Această numire în favoarea UDMR este încă un pas din multiplii pași pe care iredentista organizație (nu este declarat partid!!!) o pune în aplicare sistematic și cu răbdare pentru recucerirea și legitimarea internațională a suveranității teritoriale a Ungariei asupra Transilvaniei. Rușine partidelor așa zis românești din coaliția guvernamentală care nu le interesează decât puterea și cu prețul pierderii inimii țării! Precedentul pierderii de teritorii există chiar aproape de România. Este vorba de Kosovo inima Serbiei. Serbia a pierdut acea regiune cu complicitatea activă și tacită a democrațiilor occidentale!

 8. Pentru numitul Luis: Dacă eu sunt bolnav atunci dumneata ești cel puțin ignorant sau răuvoitor cu destinul acestei țări! Pentru informarea dumitale despre acțiunea civilizatoare a vecinilor de la apusul României îți indic să urmărești un filmul documentar care nu poate fi acuzat de mistificare și dezinformarea opiniei publice. Este o dură dovadă a ceea ce a trebuit să îndure niște oameni din această țară numai că erau români.
  Adresa filmului este: https://clubuldepresatransatlantic.wordpress.com/2011/06/20/nu-uita-un-film-despre-crimele-maghiare-de-la-ip-treznea-sarmas-si-moisei/

  1. Mda, ca-mi plac mie manipulatorii ,asa cum esti tu. De ce nu pui un filmulet cu Odesa , sau cu crimele facute de romani in Ardeal sau Ungaria. ? A fost razboi, s-au intamplat lucruri urate, si de o parte si de alta. La razboi nu s-a mers cu flori. Razboiul dezumanizeaza, indiferent ca esti ungur, roman rus etc… . Problema celor ca tine este ca voi luati din istorie doar ce va convine, in rest, capul in nisip ca pasarea aia cu gatul lung. Manipulati prostimea care pune botul. Na , astia care faca asa, sunt sovini si xenofobi. Tu te incadrezi perfect.

 9. Tot pentru „deținătorul absolut al adevărurilor istorice” Luis! Nu contestă nimeni că în cursul dominației maghiare din Transilvania au fost crime comise de ambele părți dar ceea ce au făcut stăpânirea cu populația majoritară nu se compară cu nimic. Desigur nu are sens să vă conving (trebuie să observi că folosesc pluralul de politețe nu ca dumneata care te adresezi cu TU) asupra adevărurilor istorice deoarece sunt convins că dumneta ai învățat o altă istorie. Adevărul istoric obiectiv a fost stabilit de opinia internațională prin ceea ce s-au stabilit după 1918, adevăr contestat de cercurile iredentiste maghiare și acum. Acel film de la Odessa l-am auzit pomenit și de alții ca dumneata argument că românii ar fi cei mai marii criminali. Nu uita că atunci România era condusă de Antonescu condamnat ulterior de istorie (aliat cu Hitler). În schimb Horty (tot aliat cu Hitler) al Ungariei este și acum venerat. Astfel Ungaria în „cinstea” lui a făcut un muzeu deși din dispoziția acestuia au fost exterminați peste 600000 de evrei din Ungaria și din Ardealul ocupat în 1940. Nu cred că aceste adevăruri poți dumneata să le contești! Desigur nu mai merită să întrețin o polemică cu cineva care rapid etichetează pe oricine de a fi șovini, xenofob și manipulant dacă nu are aceleași păreri …
  PS. Nu mai răspund la nici o intervenție a dumitale pentru că nu are sens deoarece dumneata „te încadrezi perfect” într-o categorie indezirabilă …

  1. Mda, si TU, te incadrezi exact acolo unde am spus mai sus. Imi place memoria selectiva pe care o ai. Din cauza celor ca tine nu progresam in tara aceasta. Si nu trebuie sa-mi raspunzi. Nu-mi face placere sa-ti citesc ineptiile. Ineptiile unui ipocrit.

 10. Tot pentru numitul Luis (chiar ultimul nedorit dialog):

  Mă văd nevoit să nu mă las insultat de o persoană care se vede că este pus să combată opiniile unor cetățeni care nu au aceleași păreri cu anumite organizații evident antiromânești.
  Până acum eu m-am adresat cuvincios respectând normele de politețe într-un dialog.
  Dumneata te adresezi cu TU! Mă faci să cred că dumneata moștenești această lipsă de politețe de undeva din negura istoriei când nobilii se adresau supușilor cu desconsiderare și dispreț!
  Dumneata mă faci ipocrit! Se pare că nu ai proprietatea termenilor. De aceea îți citez mai jos definiția cuvântului IPOCRIT conform DEX. (este un dicționar explicativ al limbii române! – poate nu l-ai deschis niciodată).

  IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj. (Despre manifestări ale oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite.
  Deci, stimabile (fac și eu o ironie a la Caragiale, ai auzit de acest scriitor ROMÂN ?) nu pot fi de acord cu dumneata deoarece nu pot fi acuzat de ipocrizie din moment ce îmi exprim sincer părerea cu dezacordul meu în legătură cu ocuparea posturilor de prefecți de etnie maghiară în niște județe din Transilvania cu populație de etnie română în procentaj de peste 75%.
  Aș vrea să văd reacția populației din Ungaria la numirea unui cetățean de etnie română într-un județ din Ungaria într-o funcție publică de acest rang. De fapt românii din Ungaria nu se bucură de aproape nici un drept etnic deoarece au fost deznaționalizați sistematic.
  Reamintesc că rețeta de deznaționalizare dăinuie din ev mediu până în prezent. În anii de tristă amintire 1940 – 1944 ocupația horthystă a obligat modificarea numelor românilor în nume maghiare pentru a dovedi că ei sunt majoritari!

  1. Fals in absolut tot ce ai pomenit. Exact asa de manipulativ ca in celalalte interventii. Reciteste de la prima interventie ce ai scris. Absolut totul este bazat pe supozitii, prin care sugerezi ca maghiarii vor sa ia ardealul, ca suntem criminali, ca nu avem dreptul sa detinem functii publice etc, reciteste si reflecta la ce ai scris. Habar nu ai tu ce este in Ungaria. Doar un om bolnav de xenofobie poate gandi in asa fel. Tu chiar nu pricepi ceea ce chiar tu afirmi? Tu in ce secol traiesti? Tu si cei ca tine nu merita respect. Poate tratament, daca exista pentru voi.

 11. Pentru „mult iubitul și stimatul” Luis (mai degrabă Laios)!
  Stimabile Luis! Nu ar trebui să-ți mai răspund dar mă obligi deoarece m-ai provocat chiar după prima intervenție a dumitale când m-ai insultat că aș fi „bolnav și încă grav”. Nu ți-a cerut nimeni părerea, nu poți să-ți atribui calitatea de stăpân absolut al adevărului! Nici un partener de forum nu a luat atitudine asemănătoare ba din contra, am văzut că ai fost combătut și de alți „xenofobi și bolnavi”.
  Nu este din păcate nimic fals din ceea ce am spus, documentează-te din surse istorice independente și vei afla că nu afirm „supoziții”. Sunt adevăruri istorice care desigur deranjază pe cei ca dumneata. Am cunoscut și maghiari onești dar dumneata nu faci parte din acea categorie!
  Cât despre faptul că aș spune că „nu aveți dreptul să dețineți funcții publice este eronat. Ocupă funcții publice mulți etnicii maghiari, cu mult peste ponderea populației maghiare din județe.
  Află că România a acordat drepturi nemaiîntâlnite în alte țări cu minorități.
  Dacă ai fi trăit în țări cu un stat puternic ai fi fost recunoscător și mândru că aveți acea cetățenie … aici se poate insulta acest stat – vezi atitudinea unor cetățeni români de etnie maghiară care ridică drapele ale statului maghiar în bernă de ziua națională a României, vezi mascarada prin care a fost spânzurat o păpușă… vezi apoi cum au „sărbătorit” niște „cetățeni onești” manifestările de ziua națională a României punând la cale o explozie.
  Aveți școli și universități cu limba de predare numai în limba maghiară, limba română fiind predată ca o limbă străină în timp ce în vremea „regretatului imperiu” erau în Transilvania doar două licee românești (Năsăud și Blaj) deși românii erau majoritari fiind considerați desigur doar o etnie tolerată.
  M-ai provocat și am relatat niște adevăruri istorice și contemporane care nu sunt ficțiuni, stimabile!

  Cât despre secolul în care trăiesc pot să-ți spun că sunt norocos că trăiesc în acest secol pentru că dacă trăiam în secolele trecute, clar mi se băga pumnul în gură sau mai rău pățeam ceea ce au pătimit patrioții transilvăneni în procesul memorandiștilor (dr. Ioan Raţiu, Gheorghe Pop de Băseşti, Eugen Brote, dr. Vasile Lucaciu, Septimiu Albini).

  PS. Documentează-te despre acest proces și despre procesul optanților maghiari, gândeștete și compară apoi, desigur subiectiv!
  Chiar nu mai răspund la alte intervenții ale dumitale, deoarece m-am lămurit cu cine am avut „onoarea”!

  Pentru a vedea ce părere au și alții (desigur și aceștia șovini, xenofobi și bolnavi) din alte țări citește un rezumat al istoriei Ungariei, scrisă de un sârb din Voievodina (Serbia) – fostă regiune a imperiului. Este o sinteză cuprizătoare a ceea ce am scris anterior.

  http://www.cunoastelumea.ro/istoric-sarb-din-voivodina-despre-romani-si-unguri-sunteti-un-popor-imbecil-de-tolerant-iata-cum-se-vede-istoria-ungurilor-din-serbia/

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.