Daramarea chioscurilor intra in prelungiri

O hotarare a Consiliului Local din Zalau a pus “pe jar” 35 de proprietari de chioscuri. Conform hotatarii numarul 377 din 18 decembrie 2008, “incepand cu 1 aprilie 2009 se interzice desfasurarea de activitati economice in chioscurile amplasate pe domeniul privat si public al municipiului aflate in administrarea consiliului local”.
Dar lucrurile s-au schimbat in bine pentru administratorii firmelor care detin chioscuri, deoarece, in sedinta de consiliu de marti, 24 martie, alesii locali au decis sa-i mai pasuiasca. Astfel, termenul limita pentru mutarea acestor chioscuri s-a prelungit pana la finele acestui an. Dar cum orice regula are si o execeptie, chioscurile din zona Spitalului Judetean si cel din zona Autogarii (langa Unicarm) vor trebui inchise pana la 31 martie. Cele cinci chioscuri de la spital trebuie “eliminate din peisaj” pentru ca primaria intentioneaza sa amenajeze acolo un nou sens giratoriu, iar cel de langa Unicarm, spun reprezentantii primariei, ar strica imaginea zonei.
Si daca lucrurile sunt clare in privinta chioscurilor din zonele mentionate anterior, nici ceilalti administratori nu vor scapa de rigorile legii. “Am fost de acord sa prelungim contractele de inchiriere, dar numai in conditiile in care, respectivele unitati comerciale vor primi toate avizele necesare de la institutiile abilitate (DSVSA, DSP, etc.)”, a precizat consilierul Simona Trif.
Totodata, executivul primariei si-a luat angajamentul ca pana in luna noiembrie sa identifice alte spatii, in oras, care vor fi scoase la licitatie, pentru amplasarea de chioscuri, astfel ca, actualii proprietari si angajatii lor nu vor ramane “fara obiectul muncii” de anul viitor.
Prelungirea contractelor (de fapt a treia prelungire) se justifica, in opinia primarului Radu Capilnasiu, si prin greutatile cauzate de criza economica. De remarcat este faptul ca daca aceste chioscuri ar fi inchise, aproape 100 de persoane ar ramane fara nici un venit.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *