ianuarie 31, 2023

La inceputul saptamanii viitoare, in Maeriste se va da startul proiectului de dezvoltare rurala “Vaci de lapte si inseminare artificiala”. Initiativa a fost lansata de organizatia Heifer International, in parteneriat cu Fundatia AGAPIS Zalau si Consiliul Local al Comunei Maeriste. Acest proiect, care beneficiaza de un buget de 250.000 de dolari, are ca scop distribuirea a 51 de vaci de lapte din rasa Baltata Romaneasca, de mare productivitate, si lansarea programului de ameliorare prin tauri de mare valoare. In prima etapa a proiectului, dupa cum am aflat de la primarul comunei Maeriste, Vasile Lazar, 17 gospodari vor beneficia de aceasta initiativa, iar in cea de-a doua, 34. Totodata, primilor participanti la acest proiect li s-au repartizat cate 15 kg de samanta de lucerna.
Conform principiului de baza al Heifer International (“Dar din dar”), primii beneficiari vor dona la randul lor altei familii prima vitea nascuta vie. Ca finalitate a acestor demersuri se sconteaza pe o imbunatatire a alimentatiei locuitorilor, obtinerea de venituri suplimetare, cresterea productiei de lapte si conversia micilor fermieri spre ferme de vaci de carne.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut