Daniel Buda: Statele să facă Planuri Naționale Strategice care să aibă în centru fermierii

0
49

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda (PNL) a avut o intervenție în plenul Parlamentului European în cadrul căreia a subliniat faptul că fermierii se află în prima linie în ceea ce privește asigurarea securității alimentare, combaterea schimbărilor climatice și sunt factori decisivi pentru păstrarea biodiversității.

Potrivit politicianului originar din Sălaj, statele membre au responsabilitatea elaborării unor Planuri Naționale Strategice, care să aibă în centru fermierii și să garanteze durabilitatea acestora.

Intervenția lui Daniel Buda a avut loc în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în cadrul unei dezbateri extrem de importante pe marginea reformei Politicii Agricole Comune, înainte de supunerea la vot a celor trei rapoarte: Politica agricolă comună – sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, Politica agricolă comună: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, Politica agricolă comună – modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente. ”Noua PAC este mai echitabilă, mai verde, cu obiective mai ambițioase în ceea ce privește clima, mediul și bunăstarea animalelor”, punctează Buda.

”Suntem la capătul unor dezbateri complicate, dar în același timp, la începutul unui drum lung de implementare a unei politici, care va influența viața fermierilor în următorii ani. PAC-ul le va permite fermierilor europeni dezvoltarea și modernizarea fermelor, le va oferi un trai mai bun și un viitor mai sigur pentru copiii și familiile lor, dar și un sprijin real în eforturile de a păstra vitalitatea spațiului rural. Indiferent de vreme, de ploaie, arșiță, geruri sau viscole, fermierii au fost și vor continua să fie soldații aflați în prima linie a bătăliei pentru asigurarea securității alimentare, a combaterii schimbărilor climatice și factori decisivi pentru păstrarea biodiversității. Deși de multe ori afectați de o concurență neloială, din cauza unor politici insuficient de bine ancorate în realitățile din teren, ne-au asigurat tuturor alimente de calitate și la preturi accesibile, iar noi trebuie să ne asigurăm, că își vor păstra această capacitate în viitor. Banii acordați prin PAC nu reprezintă decât un avans plătit fermierilor pentru hrana de care se bucură în fiecare zi, cei peste 500 de milioane de cetățeni europeni. Statelor membre le revine astfel responsabilitatea întocmirii unor Planuri Naționale Strategice, care să aibă în centru fermierii, să reducă birocrația și să garanteze durabilitatea fermelor. Iar Comisia Europeană trebuie să urmărească îndeaproape implementarea acestei politici în fiecare colț al Uniunii Europene deoarece ea reprezintă garanția unei vieți mai bune pentru fiecare dintre dumneavoastră”, a opinat europarlamentarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.