noiembrie 26, 2022

‘Dancilismul’ cauza gunoiului de pe strazile din Zalau?

Paul Maghiu, consilierul si purtatorul de cuvant al PNL Salaj a acuzat intr-o postare pe facebook ca Primaria Zalau si Ecodes Salaj par a fi lovite de "dancilism". Atacul consilierului vine pe fondul unei situatii de degrad ce spune el se verifica pe strada Avram Iancu din Zalau de cateva zile. Din imaginile publicate de consilier se observa ca rampa de colectara a ramas blocata, iar in jurul containerelor de reciclare se pot observa mai multi saci de gunoi abandonati. Situatia semnalata de Maghiu nu este singulara, aceasta situatie de degrad se verifica cu regularitate in mai multe zone ale orasului, desi personal am observat de multe ori ca dupa ce Bratner ridica gunoiul, zona se reumple de mizerie.

rn

Bratner ne-a declarat ca are in concesiune aceste platforme subterane si nu are calitatea de beneficiar, dar "conform contractului, noi am facut sesizari si adrese, catre firma care le are in garantie, urmeaza sa vina firma, pentru ca ei sunt din Oradea, din informatiile noastre ne-a spus ca vor veni undeva maine (n.a. 25 iulie). Noi am lasat contanierele acolo cat sa poata sa deserveasca populatia". Bratner mai sustine ca "noi colectam in fiecare zi deseurile, inclusiv ieri (n.a. 23 iulie) pe Avram Iancu au fost in jur de 11,41". Iar pozele care le-a pus domnul consilier (cu gunoaiele) efectiv s-au strans de pe o zi pe alta."

rn

Am incercat sa obtinem si un punct de vedere de la ECODES, o asociatie de tip "ong" Salaj Plus despre care am scris in editia de ieri. La ECODES este presedinte Sergiu Panie, iar director executiv Catita Crihan. Pana la inchiderea editiei desi am atat telefonic, cat si pe email, prin solicitare de informatie nu am obtinut punctul lor cu porivire la la masurile concrete care sunt adoptate de CODES pentru prevenirea degradului in jurul contanierelor de gunoi. Nu ne ramane decat sa ne intrebam daca intr-adevar este "dancilismul" sau altceva ce afecteaza capcitatea administrativa a Primariei si a CODES-ul de a mentine zona platformelor de colectare a deseurilor curate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *