Dana – o tanara din Salaj este serif in Arkansas

O simleuanca sparge barierele sociale in Statele Unite ale Americii si face praf prejudecata ca femeia nu poate fi neînfricata cel putin la fel ca barbatul. Si-a implinit visul in tara tuturor posibilitatilor si acum este serif in Arkansas

rn

Publicatia americana “Her Magazine”, din Hot Springs, Arkansas, a dedicat un articol deosebit unei tinere din Simleu Silvaniei, despre care scrie in termeni elogiosi, admirandu-i reusita de a ajunge serif.

rn

Dana Cotroneo este originara din Simleu Silvaniei si s-a stabilit in Hot Springs, Arkansas, de peste 8 ani. Cand Dana si-a inceput munca in Departamentul Serifului din sectorul Garland, in 2016, a fost surprinsa sa fie promovata in Divizia de Investigatii Crime, dupa doar doi ani.
Faptul ca s-a mutat in Statele Unite ale Americii i-a oferit posibilitatea de a-si urma cariera de vis, pentru care crede ca a fost facuta, si anume cea in Investigatie Criminala. Initial, simleuanca Dana Cotroneo a intrat in Departament ca si adjunct la Centrul de Detentie din Garland. Aici, Dana a trecut prin multe incercari si provocari.
“Sa-ti intaresti caracterul necesita timp si efort. Daca nu insisti, atunci nimic n-o sa iti iasa. De altfel, nu trebuie sa iei nimic personal. Detinutii mi s-au adresat in fel si fel de moduri, am fost scuipata, chiar au aruncat cu lucruri in mine. In puscarie sunt si oameni buni, dar de multe ori e vorba de oameni care se afla in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”, spune Dana pentru Her Magazine.
Dana povesteste si ca niciodata nu a avut timp sa stea in timpul muncii, la Centrul de Detentie din Garland. Acolo tot timpul trebuia sa-si pazeasca spatele.
Diploma in Departamentul de Justitie Criminala a obtinut-o la National Park College, din Hot Springs, Statele Unite ale Americii. I-a fost foarte greu, din cauza barierei pe care a reprezentat-o limba. Dar, pe langa ambitie, a avut si capacitatea de a invata pana la a sti perfect.
Dana are din Romania doua diplome, una in jurnalism si o alta in design. Este casatorita si este mamica unui baietel in varsta de patru anisori.
Maria Patras, mama simleuancei Dana Cotroneo, a postat pe pagina ei de facebook articolul din Her Magazine asa cum a fost publicat, in engleza, in care este relatata povestea de succes a Danei. A primit multe felicitari pentru realizarile fetei, in special de la simleuani.

rn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *