decembrie 5, 2022

Dan Radu si Lucian Baican sunt nemultumiti de condamnarile la inchisoare primite in Salaj

La o zi dupa condamnare, Dan Radu si Baican Lucian au atacat cu apel, in data de 27 iulie, la Curtea de Apel Cluj, condamnarile pe care le-au primit pe 26 iulie de la Tribunalul Salaj in dosarul de trafic de influenta la Primaria Zalau, pentru retrocedari ilegale de terenuri.
Magistratii Tribunalului Salaj s-au pronuntat la 26 iulie in dosarul celor doi, deschis in toamna lui 2015, cand procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Zalau, actiune in urma careia au fost inculpati afaceristul imobiliar Dan Radu si fostul subprefect Lucian Baican.
Din pronuntarea Tribunalului Salaj reiese ca Lucian Baican, fost subprefect si sef al Serviciului Fond Funciar din Primaria Zalau, a luat mita de la Dan Radu un teren si materiale de constructii pentru a-l ajuta in afacerile cu terenuri.
Pentru Dan Radu a fost pronuntata o pedeapsa de 7 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, din care i se deduce perioada cat a fost in arest preventiv si in arest la domiciliu, din 19 octombrie 2015 pana in prezent.
Pentru Baican Lucian Claudiu sentinta prevede o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, cu o perioada de 4 ani termen de incercare.
Din rechizitoriul DNA reiese ca în perioada septembrie 2012 – iulie 2015, stop_coloana Dan Radu a pretins si a primit bani si teren de la anumite persoane, lasând sa se înteleaga ca are influenta asupra functionarilor Primariei Municipiului Zalau cu atributi în domeniul reconstituirii dreptului de proprietate. Ce s-a dovedit in dosar este ca i-a dat mita lui Baican. “n ce îl priveste pe Lucian Baican, rechizitoriul DNA arata ca în perioada 2014 – septembrie 2015, pentru ajutorul acordat în reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra unor terenuri, Baican Claudiu Lucian, în calitate de functionar public, având functia de subprefect al judetului Salaj si ulterior de sef al Serviciului de fond funciar din cadrul Primariei municipiului Zalau, a primit de la inculpatul Dan Radu foloase constând într-un teren în suprafata de 831 de metri patrati, în valoare de 69.056 lei, precum si materiale de constructii în suma de 4.262,58 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *