noiembrie 29, 2022

Dan Radu primeste in celula sentinta in cazul retrocedarilor ilegale de terenuri, prin trafic de influenta la Primaria Zalau

Dupa ce a petrecut mai bine de un an si opt luni dupa gratii, samsarul de pamanturi Dan Radu, acuzat de trafic de influenta la Primaria Zalau, va primi sentinta in celula. Ultima cerere de inlocuire a arestului dupa gratii cu arestul la domiciuliu sau controlul judiciar i-a fost respinsa saptamana trecuta, fiindu-i prelungit arestul cu inca 30 de zile.
Tot saptamana trecuta, la termenul de judecata de joi, 5 iulie, Tribunalul Salaj a mai sa amane pronuntarea sentintei pentru data de 19 iulie.
Altfel spus, Dan Radu, dar si Lucian Baican – fost subprefect si sef la Serviciul Fond Funciar al Primariei Zalau -, inculpat in acelasi dosar in care procurorii aduc acuzatii de trafic de influenta, spalare de bani si dare de mita în forma continuata, vor afla saptamana viitoare ce hotarasc magistratii in cazul lor. Lucian Baican a ramas si el sub control judiciar si cu sechestru asigurator pe bunuri.

Reamintim ca, in octombrie 2015, procurorii DNA au efectuat perchezitii la Primaria Zalau ce au vizat restituiri ilegale de teren.
Dupa perchezitii, Dan Radu a fost retinut si arestat preventiv la 19 octombrie 2015 stop_coloana si depus in arestul preventiv al I.P.J. Cluj. La data de 14 ianuarie 2016, procurori a pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri ale lui Dan Radu.
In ianuarie 2016, Tribunalul Salaj emitea un comunicat legat de cerectarile DNA in care apareau numele fostului primar Radu Capilnasiu, Crinel Onaca (angajat al primariei) si cel al secretarului primariei, Stelian Potrovita, ca suspecti, cu detalii privind “ajutorul direct si indirect” primit de Dan Radu in cazul traficului de influenta la Primaria Zalau. S-a revenit apoi cu o precizare, din care reiesea ca acestia nu au calitatea de suspecti in dosarul lui Dan Radu. Ori au fost scosi pur si simplu din dosar, ori din acesta a fost disjunsa o alta cauza. Oricum, de atunci nu s-a mai auzit nimic despre ei in legatura cu retrocedarile ilegale de la Primaria Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *