Curtea de Apel Cluj a decis miercuri în favoarea procurorilor DNA şi a decis să schimbe măsura arestului la domiciliu cu arestul ’n celulă pentru 30 de zile.


Afaceristul Dan Radu, cunoscut în Zalău pentru tranzacţii foarte profitabile cu terenuri, este de miercuri după gratii, în arestul Poliţiei din Zalău, după ce în urmă cu zece zile Tribunalul din Cluj l-a plasat în arest la domiciliu ca urmare a reţinerii procurorilor DNA cu propunerea de încarcerare, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după percheziţia la Serviciul Fond Funciar al Primăriei Zalău.

Curtea de Apel Cluj a admis miercuri contestaţia depusă de procurorii DNA din Cluj împotriva hotărârii din data de 20 octombrie a Tribunalul Cluj, prin care s-a decis ca Dan Radu să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

Potrivit Mariei Cristea, purtător de cuvânt al Inspetoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Dan Rdu a fost depus miercuri după amiază la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sălaj pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DNA au descins în dimineaţa zilei de 19 octombrie în Primăria Zalău, la Serviciul Fond Funciar. In urma percheziţiilor şi a ridicării dosarelor, procurorii l-au reţinut pe Dan Radu. Acuzaţiile ce i se aduc inculpatului, cunoscut în Zalău pentru afaceri cu intermedieri de vânzări de terenuri, sunt de trafic de influenţă în formă continuată. stop_coloana
Acuzarea descrie, pe baza unor denunţuri, cum Dan Radu promitea că rezolvă prin cineva de la primărie retrocedarea de teren în Zalău, cu condiţia ca el să fie mandatat să-l vândă şi să-şi ia apoi partea. “ntr-unul din cazuri, partea sa a fost de 60 la sută, iar partea celui împroprietărit de 40 la sută. Procurorii spun că au informaţii despre vânzări de peste 300.000 de lei.Fost ajutor de şef de post în Nuşfalău şi Hereclan, Radu Dan s-a lăsat de meserie acum vreo zece ani, după ce a început să facă afaceri cu terenuri şi ^s-a prins^ cum funcţionează. şi şi-a câştigat faima de “samsar” imobiliar. Sălăjenii cunosc cazul austriacului Czell Lorencz Benjamin, moştenitorul grofului maghiar Czell Lorincz, care a obţinut acum mai bine de zece ani suprafeţe uriaşe de teren în judeţul nostru, pretinzând că au aparţinut strămoşului său. Reprezentantul lui Czell Lorencz Benjamin în Sălaj a fost Radu Dan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut