Demiterea ministrului Energiei nu e pe agenda premierului

“Schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Precizarea vine în contextul în care în spațiul public au apărut “noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

Mai mulți lideri politici, între care Dan Barna (USR) şi George Simion (AUR), au cerut fie demisia, fie demiterea din funcție a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

De altfel, liderul AUR a anunțat deja organizarea unui protest de amploare în capitală, în 27 februarie. “Ieșim în stradă pentru facturi, prețuri, dreptate”, e mesajul transmis de Simion. Acesta a dat și un ultimatum Guvernului pentru a-l schimba pe ministrul Energiei din funcție, altfel “vor fi 100.000 de oameni în stradă şi o să-l scoată ei din Guvern dacă Ciucă refuză”.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, la Digi 24, că Virgil Popescu “are de dat multe explicaţii” în ce priveşte criza din energie. Liderul social-democrat a adăugat, însă, că “nu suntem într-un moment în care să căutăm vinovați, ci trebuie să venim cu soluții”.

“Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Eu nu pot să îi cer evidenţe domnului prim-ministru Nicolae Ciucă. Este un om cât se poate de înţelept şi responsabil. Nu am discutat cu domnul prim-ministru niciodată despre demiterea lui Virgil Popescu. Stau de vorbă de câte ori este nevoie, destul de des, cu domnul prim-ministru, ne sfătuim și vorbim care sunt prioritățile și-n zona executivă, și legislativă”, a completat Marcel Ciolacu.

About Author

One Reply to “Demiterea ministrului Energiei nu e pe agenda premierului”

  1. Măscăriciul liberal de la economie nu a amendat furnizorii de energie pt facturi greșite deoarece a emis o metodologie confuză, dovada, în 20 dec 2021 a emis alta. Nu l-a dat în judecată nici pe Sâmnion care l-a scuturat de gât ca pe un cățălaș, la tribuna parlamentului, e cu musca pe căciulă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *