septembrie 26, 2022

Dacian Ciolos vrea sa aduca o altfel de politica in Romania

"Nu mai ajunge sa fii anti-PSD. Politica inseamna interesul cetatii, nu hotie si smecherie"

rn

Salajeanul Dacian Ciolos, fostul prim-minitru al Romaniei, se pregateste alaturi de echipa de la viitorul partid Miscarea Romania “mpreuna sunt gata sa le prezinte romanilor o oferta politica detaliata, despre care Ciolos spune ca va constitui o alternativa la politica gandita ca "hotie si smecherie".
Dacian Ciolos nu respinge, in acest moment, nici o candidatura la prezidentiale si nici o alianta cu fortele politice cu valori comune, dar spune ca a venit vremea ca Romania sa fie coagulata in jurul unui proiect pozitiv.
Nu mai este suficient sa fii anti-PSD pentru a restabili capitalul de incredere al societatii, spune fostul prim-ministru, care explica intr-un interviu pentru ziare.com citat deja de multe publicatii ca solutia este ca masa critica a societatii sa se implice si sa isi asume un rol activ; iar Ciolos este optimst in aceasta privinta
"O mare parte dintre romani, cel putin cei cu care m-am intalnit eu, e formata din oameni dezamagiti, dar si foarte multi oameni cu speranta (…) au speranta ca Romania se poate reconstrui, dar intr-adevar sunt dezamagiti de ceea ce se intampla. Au un sentiment de pierdere de timp, de pierdere de energie, referitor la modul in care evolueza lucrurile, pentru ca nu doar ca nu se vede dezvoltarea, dar oamenii mai trebuie si sa stea de paza. De paza la Guvern, de paza la prefectura, de paza pe langa cei alesi ca sa dezvolte Romania, nu ca sa fure.
Lipsa acestei predictibilitati, alaturi de un atac la Justitie, evident creeaza neincredere. Oamenii traiesc cu starea asta de stres, de neincredere, de mai bine de un an si jumatate.
(…) Oameni care isi investesc banii in afaceri in Romania si nu ma gandesc la mari afaceri, ci la simpli antreprenori, sau oameni ale caror salarii vin de la intreprinderi care lucreaza cinstit in Romania, sigur ca isi pun problema in ce fel poate sa evolueze afacerea lor sau ce perspective au ei cu locul de munca intr-o intreprindere care e pusa in pericol de instabilitatea asta decizionala a Guvernului", spune Dacian Ciolos.
Ciolos a anuntat ca programul politic al partidului Miscarea Romania “mpreuna este aproape gata si ca va fi lansat în dezbatere publica în toamna.
"Pot sa va spun ca vom avea un program structurat pe sapte teme mari care abordeaza domenii transdisciplinare, sunt foarte multe probleme care nu se pot rezolva cu o reforma într-un singur domeniu", a spus el.
Programul va contine si un capitol mare referitor la reforma statului si a administratiei publice, a precizat Ciolos. El pune derapajele de azi pe seama unei prea largi marje de interpretare a rolurilor pe care le au presedintele, Curtea Constitutionala sau Parlamentul, spre exemplu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.