septembrie 30, 2022

Dacian Cioloș, desemnat premier

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș, propunerea USR. Este cel puțin surprinzătoare desemnarea făcută de Klaus Iohannis și, probabil, este o nominalizare care îi ia pe nepregătite chiar și pe useristi.

O altă nominalizare făcută luni de partide a fost cea a UDMR, în persoana lui Kelemen Hunor.

“Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a afirmat Dacian Cioloș imediat după anunțul președintelui.

3 thoughts on “Dacian Cioloș, desemnat premier

  1. Începutul e bun, evident, nu are susținere dar, e primul pas spre anticipate. Trebuie să alungăm liberalii, ăștia reprezintă interesele multinaționalelor, nu ale populației !

  2. A fost o numire „la bascalie”, prin care PNL a aruncat „pisica moarta” in ograda USR. USR nu va strange o majoritate in parlament, fiindca PSD nu vrea la guvernare in aceasta perioada dificila iar PNL nu va vota un guvern condus de un userist. Iohannis va putea astfel sa ocoleasca decizia CCR care interzicea renumirea unui premier demis prin motiune si va veni cu o a doua numire, in persoana lui Catu – unicul zeu din PNL. PSD – caruia ii convine sa stea in opozitie acum – va vota noul guvern Catu si va sustine guvernul din Parlament, fara sa intre la guvernare pentru a nu pierde din voturi pana la alegerile viitoare. Astfel politica damboviteana isi va urma cursul firesc si toti vor trai fericiti pana la adanci batraneti….

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.