Dacian Ciolos a decis sa infiinteze un partid si sa participe la viata politica

0
8

Cel mai probabil, Ciolos va fi candidat la presedintie in 2019

rn

Fostul prim-ministru Dacian Ciolos a anuntat ieri ca va constitui un partid care va participa la viitoarele alegeri. Noul partid se va desprinde din "Platforma România 100", pe care Ciolos a lansat-o la inceputul anului si prin care propune solutiile cu care Romania poate iesi din contextul socio-economic nefavorabil in care se afla. Constatand ca si contextul politic actual este tot o fundatura, care nu poate aduce nimic bun, Dacian Ciolos a decis sa anunte crearea unui partid pe bazele "Platformei Romania 100".
Fostul premier tehnocrat spune ca partidul sau va fi prezentat în urmatoarele luni si va participa la urmatoarele alegeri cu o oferta politica, indiferent când vor avea loc.
Urmatoarele alegeri din Romania vor avea loc in 2019, cand in primavara vor fi organizate alegeri europarlamentare, iar in toamna vom alege presedintele tarii. Vor urma, in 2020, alegerile locale si alegerile parlamentare.
„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotarâti sa facem asta (…) Lucram la acest partid, lunile urmatoare vom fi în masura sa îl prezentam (…) Exista riscul ca acest proiect sa duca la farâmitarea opozitiei. Ne-am gândit si la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum sa nu o asum ca din aceasta platforma sa se desprinda un partid, care nu va actiona împotriva celor cu care împartasim valori si principii comune. Vom fi deschisi colaborarii cu cei cu care putem lucra”, a spus Ciolos.
Dacian Ciolos a facut aceste declaratii ieri, la o reuniune a membrilor Platformei România 100 ce a avut loc in Bucuresti si in deschiderea careia au luat cuvântul Mihaela Miroiu, profesor universitar de etica politica, si actorul Victor Rebengiuc.

rn

Ciolos – un lider cu experienta
la cel mai inalt nivel in UE

rn

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru tehnocrat pe Dacian Ciolos in 10 noiembrie 2015, dupa demisia liderului PSD de atunci, Victor Ponta, pe fondul unei puternice revolte populare fata de politicieni.
Dacian Ciolos s-a nascut la data de 27 iulie 1969 în Zalau. Dupa absolvirea, în 1987, a Liceului agroindustrial din simleu Silvaniei, a urmat cursurile Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1989-1994). A urmat apoi studii de agronomie aprofundata la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franta, si un master stiintific. Din 2000 este doctorand în economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier.
Si-a inceput varful carierei ca agroeconomist la Comisia Europeana, la Bruxelles, iar in 2009 presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, la numit comisar european pentru Agricultura, ca "cel mai competent candidat pe care l-am avut pentru Agricultura", cum spunea seful Executivului european.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.