noiembrie 30, 2022

Dacian Cioloș a fost primit la Berlin cu onoruri militare de Angela Merkel

Prim-ministrul cu origini sălăjene, Dacian Cioloș, s-a aflat ieri într-o vizită oficială la Berlin, la invitația cancelarului german Angela Merkel. întrevederile aflate pe agendă au vizat întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv migrația și politica externă a UE. 

Vizita în Germania a început cu ceremonia primirii oficiale cu onoruri militare la sediul Cancelariei Federale, la ora 13.30 (ora României), și a continuat cu o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru și de o conferință de presă comună.
Pe agenda oficială, premierul a avut programată o întrevedere cu reprezentanții grupului parlamentar de prietenie germano-român.
Vizita oficială a lui Cioloș s-a încheiat după o întrevedere cu reprezentanți ai diasporei din Germania, la sediul ambasadei României la Berlin.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, scopul vizitei este întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene. stop_coloana Deplasarea oficială în Germania a fost, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relațiile economice și a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri.
Din delegația oficială condusă de premierul Dacian Cioloș au făcut parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.
Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din comerțul exterior al țării noastre. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (aproximativ 7 miliarde euro), potrivit Mediafax.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *