Dacia va creste productia si va angaja 500 de oameni

Dacia va creste productia, din 15 iunie, de la 1.200 de unitati pe zi in prezent la 1.340 de unitati pe zi, ca urmare a cererii mai mari la export si in Romania, si angajeaza 500 de salariati, personal necesar sustinerii ritmului de fabricatie, a anuntat, vineri, constructorul auto. “Urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari din Europa, printre care si Romania, si a succesului de care se bucura automobilele din gama Dacia la export, Uzina Vehicule Dacia va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 vehicule/zi la 1.340 vehicule/zi, incepand cu data de 15 iunie 2009”, se arata intr-un comunicat al Dacia remis agentiei MEDIAFAX.
Potrivit Dacia, cei 500 de noi angajati vor fi recrutati cu precadere dintre fostii salariati cu contracte de munca pe durata determinata. Totodata, altor 400 de salariati pe perioada determinata li se vor prelungi contractele. Productia Dacia a ajuns la 1.200 de unitati pe zi in a doua parte a lunii februarie, de la 1.085 unitati pe zi in primele doua saptamani din februarie. Pana atunci, cadenta era de 1.360 de unitati pe zi, nivel record pentru istoria uzinei.
In mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie 2009, productia Dacia a fost oprita, in total, timp de aproximativ o luna, din cauza scaderii cererii.
Directorul general al Dacia, Francois Fourmont, a declarat, la jumatatea lunii martie, ca uzina din Mioveni va continua sa functioneze la o cadenta de 1.200 de unitati pe zi, deoarece cresterea acesteia la 1.360 autovehicule ar presupune angajarea a 1.000 de persoane, masura care nu poate fi luata in urmatoarele cateva luni. “Noi am vrea sa crestem capacitatea de productie pentru ca in acest moment avem comenzi, insa avem o perspectiva a pietei doar pentru cateva luni si nu stim ce se va intampla dupa aceea. (…) O sa mentinem o cadenta de 1.200 de unitati pe zi si vom pastra actualul numar al angajatilor pana la perioada concediilor de vara. Imi este imposibil sa stiu cum vor evolua lucrurile in ultimele trei-patru luni ale anului”, a declarat Fourmont in martie.
Administratia companiei a decis la finele lunii ianuarie sa nu reinnoiasca 300 de contracte de munca temporare, asa cum s-a intamplat si cu 620 de contracte pe perioada determinata care si-au incheiat valabilitatea la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut. Astfel, au ramas fara loc de munca 920 de persoane dintre cele 2.800 angajate pe perioada determinata la uzina de la Mioveni.
Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 de unitati, in crestere cu 8,8% fata de 2007. Modelele Logan MCV (break) si Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de cel mai nou automobil din gama constructorului din Mioveni, Sandero.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *