septembrie 25, 2023

Dacia a anuntat luni ca va intrerupe din nou productia, pentru doua saptamani, in intervalul 26 ianuarie- 8 februarie, ca urmare a scaderii dramatice si continue a pietelor auto.

“Ca urmare a scaderii dramatice si continue a pietelor auto, in special a celei din Romania, Dacia isi suspenda productia in perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2009”, se arata intr-un comunicat al Dacia.

Salariatii care vor ramane la domiciliu, in somaj tehnic, vor fi remunerati cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de munca pe 2008.

“Dacia se vede nevoita sa recurga la aceasta masura pentru a-si adapta productia la scaderea comenzilor ca urmare a declinului pietelor auto. Acest declin este manifestat cu deosebire in cazul Romaniei, prima piata a constructorului, unde in 2008 a fost comercializata peste o treime din productia uzinei de la Mioveni. In decembrie 2008, Dacia a comercializat 3.622 unitati pe piata sa interna, in scadere cu 55% fata de nivelul inregistrat in decembrie 2007”, mentioneaza producatorul auto.

Uzina de la Mioveni a reluat lucrul luni, dupa ce productia a fost intrerupta in total timp de aproximativ o luna, in mai multe zile ale lunilor octombrie, noiembrie si decembrie. Activitatea a fost intrerupta tot din cauza scaderii cererii.

Potrivit constructorului de la Mioveni, prabusirea pietei romanesti de vehicule noi este provocata de efectele crizei financiare, care a redus accesul clientilor la credite, de invazia de vehicule de ocazie importate si de indecizia clientilor, cauzata de posibila modificare a taxei de poluare.

“Piata de vehicule noi din Romania este asfixiata de comertul cu vehicule de mana a doua provenite din import. In decembrie 2008, inmatricularile de vehicule vechi importate au atins nivelul de 54.712 unitati, in crestere cu 471% fata de luna decembrie 2007. (…) Practic, incepand cu noiembrie 2008, pentru fiecare vehicul nou comercializat in Romania, au fost inmatriculate trei vehicule de ocazie”, se arata in comunicat.

De asemenea, compania mentioneaza ca piata de vehicule noi din Romania a inregistrat o scadere “dramatica” a vanzarilor incepand cu luna octombrie 2008.

Dupa declinul de 30% inregistrat in octombrie 2008 fata de luna octombrie a anului 2007, vanzarile de vehicule noi au scazut cu 55% in noiembrie 2008 fata de noiembrie 2007 si cu 53% in decembrie 2008 in raport cu decembrie 2007, potrivit constructorului auto.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut