Daca sunt abandonate, masinile vor putea fi ridicate dupa 6 luni. Proiect

Un proiect de lege care a trecut de Senat si se afla acum pe masa deputatilor prevede ca masinile abandonate de proprietari, timp de cel putin sase luni, sa fie ridicate de autoritati.

rn

Pe 23 martie 2020, proiectul a trecut de votul senatorilor, iar pe 28 mai a primit raport favorabil de la o comisie din Camera Deputatilor, urmand sa fie supusa si la votul parlamentarilor.

rn

Proiectul a fost initiat de parlamentari USR, care arata ca aplicarea Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stap`n sau abandonate pe domeniului public sau privat al statului este ingreunata in prezent de neclaritati ale legii sau dificultati de aplicare a acesteia.

rn

Prima dificultate, arata autorii proiectului, potrivit profit.ro, consta in faptul ca exista proprietari care nu utilizeaza vehiculele perioade indelungate, de ordinul anilor de zile, dar nu doresc sa rezolve problema si declara ca vehiculul nu este abandonat, nedorind sa renunte, desi, de cele mai multe ori, acesta nu poate fi pus in circulatie, ocupa spatiu in parcari sau pe strazi si creeaza astfel obstacole in traficul rutier si pietonal.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *